24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTatăl care și-a bătut copilul a ajuns după gratii și a rămas fără fiul cel mare

Tatăl care și-a bătut copilul a ajuns după gratii și a rămas fără fiul cel mare

Măsuri luate de autoritățile județene în cazul familiei copilului de doi ani, din Motru, Gorj, bătut de propriul tată până când a ajuns la spital. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a făcut o anchetă în familia bărbatului respectiv și a ajuns la concluzia că se impune ca fiul cel mare al suspectului, un băiat de şase ani, să fie preluat la un centrul de asistență socială din municipiul Târgu Jiu.

Reprezentanții DGASPC Gorj au decis că este cea mai bună măsură care poate fi luată în acest caz, dat fiind faptul că tatăl, de 44 de ani, a fost arestat, iar soția acestuia, alături de fiul de doi ani, care a fost bătut, se află internați în Spitalul Județean din Craiova. Prin urmare, fiul cel mare nu putea să rămână singur acasă, fără niciun fel de îngrijire și supraveghere.

Anchetatorii vor să vadă dacă au mai existat agresiuni

Polițiștii din Motru vor să afle dacă în familia bărbatului s-au mai produs agresiuni fizice. În funcție de concluziile anchetei, vor fi luate măsuri suplimentare de către DGASPC Gorj. Deocamdată, băiețelul de doi ani rămâne, alături de mamă, în spital.

Potrivit primarului din Motru, Gigel Jianu, care a monitorizat în permanență cazul familiei respective, copilul cel mic este deocamdată bine din punct de vedere al stării de sănătate și al stării psihice.

„Copilul este bine. Nu are nimic din punct de vedere neurologic. Fusese speriat la spital, când i-a luat sange. E cu mama. E bine. Cel mare este luat în plasament și se va vedea în funcție de cursul anchetei ce se întâmplă în continuare cu fiul cel mic. După controlul de la Spitalul din Craiova, mama și copilul sunt așteptați din nou la unitatea medicală din Motru. Tatăl a fost reținut și urmează să se decidă dacă va fi sau nu emis mandat de arestare preventivă“, a declarat Gigel Jianu, edilul din Motru.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe asupra unui membru de familie și rele tratamente aplicate minorului. Din primele cercetări a reieșit faptul că un bărbat, de 44 de ani, din municipiul Motru, ar fi exercitat acte de violența asupra fiului său de doi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS