6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrupare de români care ținea femei în sclavie, destructurată de poliţia britanică

Grupare de români care ținea femei în sclavie, destructurată de poliţia britanică

17 persoane au fost arestate de poliţia britanică, în urma unei operațiuni care a vizat destructurarea unei rețele internaționale de trafic de carne vie, conform digi24.ro

Echipa britanică de intervenție a fost sprijinită în această operațiune de Poliția Română. S-au efectuat raiduri în 16 orașe din Marea Britanie.

După ce au destructurat rețeaua de români acuzați că aduceau femei în Marea Britanie pentru prostituție, oamenii legii au descoperit 29 de presupuse victime.

17 persoane au fost arestate sub suspiciune de sclavie, prostituție

17 persoane (14 bărbați și trei femei), cu vârste cuprinse între 17 și 50 de ani, au fost arestate sub suspiciune de sclavie, prostituție, acuzații legate de droguri și posesia unei arme cu șocuri electrice. La Constanța a fost arestat alt bărbat care ar fi implicat în acest caz.

Presupusele victime sunt femei între 20 și 40 de ani, iar ele au fost salvate și transportate într-un centru special.

Operațiunea a presupus cooperarea a numeroase instituții: procuratura britanică, poliția și procuratura română, Ambasada României, Europol și Eurojust.

„Operațiunea de astăzi a inclus 16 adrese din Londra și 4 din România, iar scopul a fost distrugerea rețelei de crimă organizată și salvarea victimelor“, a declarat inspectorul de poliție Richard McDonagh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS