21.9 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Atac armat într-o școală din Rusia. Atacatorul s-a sinucis

Atac armat într-o școală din Rusia. Atacatorul s-a sinucis

Un student de 19 ani a împușcat mortal un coleg și a rănit alți trei studenți de la un colegiu din estul Rusiei, înainte de a se sinucide, potrivit anchetatorilor ruși citați de Reuters.

Atacurile armate în școli și colegii sunt destul de rare în Rusia care are o legislație extrem de strictă în ceea ce privește deținerea armelor. Nu este clar care a fost motivul atacatorului, mai relatează Reuters.

Potrivit anchetatorilor, studentul a deschis focul, folosind o pușcă de vânătoare. Incidentul a avut loc într-un colegiu din orașul Blagoveshchensk, situat la o distanță de 5.600 de km la este de Moscova, lângă granița cu China.

Tânărul a împușcat mortal un coleg de 19 ani și a rănit alți trei studenți care au fost transportați la spital.
Unul dintre răniți ar fi în stare gravă și a fost supus unei intervenții chirurgicale, potrivit agenției RIA.

Şi-a strâns bani pentru a cumpăra puşca

Potrivit Moscow Times, autorul Daniil Zasorin, iar părinții săi au spus că acesta și-a strâns bani pentru a-și cumpăra pușca, pe care o depozitase într-un loc sigur.
Martori oculari citați de presa rusă spun că tânărul s-a scuzat de la oră pentru a merge la toaletă, după care s-a întors înarmat și a declanșat atacul.

Autoritățile încă încearcă să identifice motivele pentru care acesta a recurs la acest atac. Presa speculează că ar exista mai multe variante: băiatul s-a enervat pentru că a fost dat afară pe motiv că a întârziat la ore, avea un conflict personal sau a vrut să se răzbune pentru prietena sa. Pe de altă parte, studenții spun că nu știu ca acesta să fi fost implicat în vreun conflict.

Autoritățile au început deschis o anchetă penală, iar guvernatorul regiunii ,Vasili Orlov, a calificat incidentul ca fiind o ”tragedie”, transmițând condoleanțe familiilor afectate.
În 2018, un adolescent a ucis 19 persoane după ce a deschis focul într-un alt colegiu, din Crimeea, iar apoi s-a sinucis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Incidenţă mare a infecţiei cu coronavirus în Olt

Cel mai recent raport săptămânal al Centrului...

ȘTIRI GdS

Incidenţă mare a infecţiei cu coronavirus în Olt

Cel mai recent raport săptămânal al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate...

Cura cu scorţişoară ajută în diabet şi ulcer

Folosită din cele mai vechi timpuri ca leac universal, scorţişoara s-a dovedit eficientă în numeroase dureri, afecţiuni şi boli printre cele mai...

Opt grădinițe sunt deschise pe perioada de vară în...

Un număr de opt grădinițe din județul Gorj sunt deschise în perioada verii. Este vorba de Grădinița cu...

ADIA: Aparegio Gorj trebuie să elimine furturile de apă...

Conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ADIA” Gorj a transmis șefilor operatorului de apă și canal Aparegio să intensifice acțiunile de depistare a...

Stocurile de materiale de protecție la Spitalul Județean încep...

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a început să resimtă efectele creșterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni.

Sepsi n-a întâmpinat probleme cu Iași și va juca...

Sepsi s-a calificat fără emoții în finala Cupei României după ce a distrus în dublă manșă formația lui Rednic, Poli Iași. După...