22.2 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Fostă administratoare de asociație, condamnată cu suspendare

Fostă administratoare de asociație, condamnată cu suspendare

Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne la doi ani de închisoare cu suspendare fosta administratoare a unei asociaţii de proprietari. Fosta administratoare a fost acuzată că păgubit Asociaţia de Proprietari nr. 10 Rovine cu aproape 350.000 de lei. Iniţial, la Judecătoria Craiova, femeia primise o pedeapsă cu executare.

Neregulile la Asociaţia de Proprietari nr. 10 Rovine au fost descoperite de funcţionarii primăriei în decembrie 2010, în urma unui control. Ulterior au fost sesizaţi anchetatorii, care au constatat că Elena Pîrvulescu, de 45 de ani, a băgat în propriile buzunare o parte din banii proprietarilor.

„În actul de sesizare a instanței s-a reținut că inculpata, în perioada 1.01.2006 – 28.02.2011, și-a însușit din gestiune suma de 339.276 lei. Pentru a însuși suma de bani menționată, inculpata a făcut înregistrări în registrul de casă ce nu corespund cu chitanțele pe care ea însăși le-a emis și încasat, ținând o evidență contabilă dublă“, au reţinut anchetatorii.

Procurorii craioveni au mai susţinut că, între anii 2006-2011, inculpata a fost angajată ca administrator, însă „a exercitat în fapt și funcțiile de contabil și casier ale asociației”.

A recunoscut şi s-a răzgândit

În faţa anchetatorilor, femeia a recunoscut comiterea faptelor. Ulterior a negat, însă instanţa nu a fost de acord cu schimbarea declaraţiei. „Cu ocazia audierii sale în calitate de învinuită, inculpata a recunoscut că, la diferite intervale de timp, și-a însușit sume din gestiune, motivând gestul prin prisma unor probleme de sănătate. Ulterior, a negat săvârșirea faptelor, însă instanța va înlătura declarațiile ulterioare, întrucât revenirea asupra atitudinii procesuale inițiale nu a fost justificată în nici un fel”, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.

Instanţa nu a fost de acord cu prejudiciul stabilit de anchetatori, considerând că există dubii cu privire la peste 100.000 de lei. „Instanța constată că este dovedit dincolo de orice îndoială rezonabilă faptul că inculpata și-a însușit, în perioada 1.01.20 06 – 28.02.2011, suma de 248.342 de lei“, au mai hotărât judecătorii craioveni.

Două condamnări cu executare, una cu suspendare

Inculpata a fost trimisă în judecată în mai 2013. A fost acuzată de comiterea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare.
În martie 2016, magistraţii de la Judecătoria Craiova au dat o primă sentinţă în acest dosar. Femeia a fost achitată pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În schimb, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare pentru delapidare. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Instanţa care a dispus, în ianuarie 2017, rejudecarea inculpatei.

Dosarul s-a întors la Judecătoria Craiova, instanţă care s-a pronunţat din nou în noiembrie, anul trecut. În plus, instanţa a dispus ca Asociaţia de Proprietari nr. 10 Rovine să primească drept despăgubiri suma 248.342 de lei.

A urmat apelul, iar pe 7 noiembrie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Instanţa a admis apelul formulat de inculpată şi a dispus suspendarea pedepsei de doi ani de închisoare.
De asemenea, inculpata a fost obligată să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Craiova.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

OMS: Record de cazuri noi de Covid-19 înregistrate într-o...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat...

ȘTIRI GdS

O femeie din Craiova, la un pas de moarte

Un bărbat de 76 de ani a murit după ce a fost lovit cu mașina de un tanar de 19 ani, din...

Bundesliga va debuta la jumătatea lunii septembrie

Noua ediţie a Bundesligii va debuta pe 18 septembrie 2020 şi se va încheia pe 22 mai 2021, potrivit calendarului publicat vineri...

MotoGP: A fost anulat Marele Premiu al Americilor

Marele Premiu al Americilor la MotoGP a fost anulat oficial. Anunțul a fost făcut vineri de către Federaţia Internaţională de Motociclism.

Orban: Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00.

Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00 dacă nu se respectă regulile de protecție sanitară, a declarat sâmbătă, premierul Ludovic Orban,...

Încă o noapte de violențe la Belgrad. Protestatari răzleți...

Protestatarii au aruncat cu pietre în forțele de ordine care protejau intrarea în Parlamentul de la Belgrad în a patra seară de...

OMS: Record de cazuri noi de Covid-19 înregistrate într-o...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat vineri o creştere cu 228.102 a cazurilor de Covid-19 în ultimele 24 de ore, ceea...