5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDescoperire şocantă în rezervorul unui tir, pe Autostrada A1

Descoperire şocantă în rezervorul unui tir, pe Autostrada A1

În urma unei operaţiuni derulate pe parcursul mai multor zile, poliţişti şi procurori DIICOT au confiscat zeci de kilograme de droguri.

Anchetatorii români au vizat un grup format din doi cetăţeni albanezi şi unul grec. Aceştia au introdus în România aproximativ 60 de kilograme de canabis din Spania, conform realitatea.net.

„Cei trei inculpați au fost depistați, în perioada 9 – 10 noiembrie, având mai multe întâlniri atât în parcarea unui centru comercial din Capitală, cât și într-un restaurant din apropierea autostrăzii A1.
În vederea asigurării succesului activităţii infracţionale, pe 9 noiembrie 2019, doi cetățeni albanezi, în vârstă de 39 și 41 de ani, au efectuat mai multe servicii de patrulare pe autostrada A1 pentru a se asigura că nu sunt urmăriți până în locația în care s-a deplasat (de la vama Nădlac) și un alt cetățean grec, în vârstă de 47 de ani, cu un cap tractor în care era transportată cantitatea de canabis“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

38 de pachete ce conțineau fragmente vegetale, în rezervorul tirului

Cei trei traficanţi au avut o nouă întâlnire, pe 10 noiembrie, într-o benzinărie de pe Autostrada A1. Au plecat apoi către Centura Bucureşti.

„La locaţia respectivă, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București – Serviciul Antidrog au procedat la oprirea acestora în trafic.
În urma verificărilor efectuate, într-unul dintre rezervoarele capului tractor condus de către inculpatul X.A. au fost descoperite 38 de pachete ce conțineau fragmente de natură vegetală. Din rezultatele analizelor efectuate a rezultat faptul că, în interiorul celor 38 de pachete, a fost identificată cantitatea de 60 de kilograme de canabis“, au mai precizat procurorii.


Procurorii au mai confiscat opt telefoane mobile, opt cartele SIM, un pistol airsoft, precum şi 1.130 de euro şi 500 de lei.
Astăzi, cei trei suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS