12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAi izbucnit un incendiu la Combinatul Azomureş

Ai izbucnit un incendiu la Combinatul Azomureş

Un incendiu a izbucnit luni la Secţia de Amoniac IV a Combinatului de Îngrăşăminte Chimice Azomureş din Târgu Mureş, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea“ al judeţului Mureş, potrivit Agerpres.

„Incendiul se manifesta la Secţia de Amoniac 4 la coloana de sinteză. Hidrogenul la 140 de bari s-a autoaprins în contact cu aerul, incendiul extinzându-se la aparatele de măsură şi control din apropiere. Nu sunt victime, presiunea este de 0,8 bari, în scădere. Până la sosirea forţelor de intervenţie din cadrul ISU Horea, SPSU a intervenit cu două autospeciale de stingere. La faţa locului, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o descarcerare, o autospecială de lucru la înălţime şi un echipaj CBRN“, a anunţat ISU Mureş.

Imediat după izbucnirea incendiului, pe platforma Azomureş a intervenit detaşamentul privat de pompieri, iar focul ar fi fost lichidat, comform conducerii Azomureş. Nu există niciun pericol pentru comunitate.

„Pe platforma Azomureş a fost semnalat un incendiu la una dintre instalaţii. Imediat a intervenit detaşamentul privat de pompieri, iar incediul a fost lichidat. A fost solicitat şi sprijinul ISU. Cele două echipe evaluează acum situaţia şi se asigură că totul este sub control. Angajaţii secţiei sunt în siguranţă, la fel ca toţi colegii noştri de pe platformă. Nu există niciun pericol pentru comunitatea din afara platformei“, a anunţat conducerea Azomureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS