10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei pompieri morţi şi alţi trei răniţi într-o explozie, în Italia

Trei pompieri morţi şi alţi trei răniţi într-o explozie, în Italia

Pare să fi fost un act premeditat incidentul care a avut loc azi-noapte într-o mică localitate din provincia italiană Alessandria şi în care şi-au pierdut viaţa trei pompieri, iar alte trei persoane au fost grav rănite.

Ieri-seară, în jurul orei 23.00, pompierii din Alessandria au fost solicitaţi să stingă un incendiu izbucnit la o fermă dintr-o comună din teritoriul arondat. În timp ce aceştia se aflau în plină acţiune de stingere a focului, a avut loc a doua explozie. Mult mai puternică decât prima, aceasta a fost fatală pentru cei prezenţi. Clădirea s-a prăbuşit şi i-a prins pe unii pompieri sub dărâmături.

În tragicul incident şi-au pierdut viaţa trei pompieri, de 32, 38 şi 47 de ani. Corpurile neînsufleţite a două dintre victime au fost găsite la aproximativ 300 de metri distanţă de clădire, iar cel de-al treilea a fost recuperat de sub dărâmături abia după ivirea zorilor.
Alţii doi pompieri şi un carabinier au fost răniţi în explozie. Ei au fost scoşi de sub dărâmături şi transportaţi la spitalele din Alessandria şi Asti, starea lor fiind gravă.

Un act premeditat

Anchetatorii consideră că este vorba de un act premeditat, excluzând însă varianta unui act anarhist sau terorist. Pintre dărâmături au fost găsite resturi ale unor butelii de gaz şi un cronometru setat la 1 și 30, care putea fi folosit pentru a comanda de la distanţă exploziile. Într-o clădire apropiată de cea care a explodat au fost găsite două butelii de aragaz şi a fost chemată o echipă de genişti să le ridice.

Se presupune că persoana care a pus buteliile şi cronometrul în clădirea incendiată ar fi făcut-o cu intenţia de a o demola, nu pentru a provoca moartea cuiva.
Proprietarul fermei, care se pare că ar avea probleme economice şi care a încercat în trecut să o vândă, fără să reuşească, precum şi soţia sa au fost audiaţi de anchetatori.

La faţa locului se lucrează pentru degajarea dărămâturilor, fiind prezente mai multe echipe de intervenţie alcătuite din pompieri şi carabinieri.
Quargento are puţin peste o mie de locuitori, iar incidentul a avut loc într-o zonă agricolă, unde se află mai multe ferme. Autorităţile au instituit doliu în localitate pentru ziua înmormântării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS