16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentScandal între instituții: Un polițist local a apelat la superiori să nu fie legimtimat de polițiștii rurieri

Scandal între instituții: Un polițist local a apelat la superiori să nu fie legimtimat de polițiștii rurieri

Scene incredibile, în sectorul 1 al Capitalei, cu un polițist local. Acesta a refuzat să se legitimeze în fața polițistilor de la Brigada Rutieră, ba chiar și-a sunat superiorul să-l scape. Scena a fost filmată și între instituții a început un întreg scandal.

Disputa dintre polițistul local și agentul de la Brigada Rutieră a durat mai bine de 10 minute și se pare că a pornit de faptul că polițistul local ar fi parcat mașina de serviciu într-o zonă interzisă. După ce agentul de la Brigada Rutieră i-a cerut actele a izbucnit un conflict verbal și a fost amenințat de către colegul de la Poliția Locală a Sectorului 1.Acesta și-a sunat superiorul ca să nu fie legitimat.

Polițist rutieră: Eu am 50 de ani, nu vii tu să mă iei peste picior pe mine și să-mi vorbești în bătaie de joc.

Polițist local– Cine ți-a vorbit așa?

Polițist rutieră – Da, Gherghe!

Polițist rutieră: Vreau și eu să-l verificăm, să-l legitimăm!

Polițist rutieră : Lasă-mă în pace acum că am treabă!

Polițist local– Deci, hai să vă spun ceva! Acum am vorbit cu șeful meu.

Polițist rutieră – Nu ne interesează treaba asta.

Polițist local– Nici pe mine nu mă interesează.

Polițist rutieră – Vrem data nașterii.

Polițist local– Nu vă dau, mă, nimic! Nu auziți că nu vă dau? Pentru ce să vă dau? Pentru ce? De ce să mă legitimezi? Eu sunt polițist, sunt în timpul serviciului.

Polițist rutieră – Și noi ce suntem?

Polițist local– Dar pentru ce vrei tu să mă legitimezi? M-ai găsit la volan tu pe mine?

Polițist rutieră – Vrem să vedem cu cine stăm de vorbă.

Polițist local– Legitimează-te și tu!

Primarul a amenințat retragerea polițiștilor locali

Potrivit legii, polițiștii locali și cei de la IGPR sunt obligați să se legitimeze în cazul în care sunt suspecți că ar fi încălcat codul rutier. Din primele date, se pare că polițistul local nu a fost amendat. Acest fapt este negat de șeful Poliției Rutiere, care nu a emis însă un comunicat de presă în acest sens.

În urma acestor imagini, Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, și Dumitru Coarnă, liderul SNPPC, au avut o discuție aprinsă, la Digi24, în care edilul a amenințat că retrage Poliția Locală de pe străzi, iar sindicalistul l-a acuzat de „comportament stalinist”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS