21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn craiovean şi un gălăţean, teroriști internaționali în India

Un craiovean şi un gălăţean, teroriști internaționali în India

-

Doi români, un craiovean şi un gălăţean, au fost prezentați ca teroriști internaționali în India, după ce au fost prinși montând dispozitive skimming pe bancomate.
Poliția din oraşul Hyderabad a prezentat într-o conferinţă de presă doi terorişti, cu feţele acoperite cu cagule. Conform oficialilor, cei doi sunt români şi au fost arestaţi sub acuzaţia de terorism cibernetic.

În cea de-a doua săptămână a lunii octombrie, directorul șef al Băncii de Stat a depus plângere la poliție că pe bancomate au fost dispozitive skimming.
George Cristian, de 28 de ani, parchetar din Galaţi, şi Virgil Sorinel Diniţă, de 47 de ani, mecanic auto din Craiova, au fost prinşi şi reţinuţi.

Ei sunt acuzaţi că montau pe tastaturile bancomatelor dispozitive de clonare a cardurilor, cu microcamere de filmat încorporate. Dispozitivele erau folosite apoi pentru realizarea de carduri duplicat şi retragerea de bani, estimându-se că au fost montate astfel de sisteme pe zeci de bancomate. Prejudiciul total nu este deocamdată cunoscut, autorităţile indiene apreciind însă că suma furată este una uriaşă, potrivit timesofindia.indiatimes.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS