Acasă Politica Europa Un român din Italia, lăudat de primăria orașului Oliveri

Un român din Italia, lăudat de primăria orașului Oliveri

-

Un bărbat român este lăudat de Primăria din Oliveri (Sicilia) pentru implicarea și hărnicia de care dă dovadă. Ion a contribuit în mod gratuit la curățenia și aspectul spațiului public al localității, potrivit Rotalianul.

Ion este în prezent șomer. El a cerut autorizație din partea primăriei să planteze gratuit flori, să decoreze spațiile din jurul copacilor și să taie iarba înaltă din parcul de joacă al copiilor. „Spiritul civic nu are cetățenie, ci sălășluiește în sufletul fiecăruia dintre noi”, au scris reprezentanții Primăriei din Oliveri într-o postare pe Facebook, pe pagina instituției unde au publicat mai multe fotografii cu rezultatele muncii românului nostru.
Ne spune această poveste frumoasă Primăria din Oliveri, pe pagina sa de Facebook:

«Ion nu este din Oliveri. Louiește aici de puțin timp. Ca să fim sinceri, nici măcar nu este italian: el vine din România. Este unul dintre noii numeroși cetățeni „de import”, primiți cu dragoste în comunitatea noastră.
De ceva timp este interesat de inițiativele noastre și luptă alături de noi pentru frumusețea locurilor și a decorului urban.

Românul vrea să se ocupe de parcul de joacă pentru copii

Cu câteva zile în urmă, românul a vizat parcul de joacă pentru copii.
„Aș vrea să obțin autorizația de a tăia iarba în parcul de joacă pentru copii.”
„Autorizație acordată. Și în mare grabă. Dacă în aceste zile veți vedea un bărbat brunet printre topogane și copii, nu vă faceți griji. Este unul dintre noi. Un prieten.
Cineva a propus ca cetățenia să fie atribuită după o examinare a cunoștințelor de istorie, legislație și limbă italiană. Ca și cum un bun cetățean se poate distinge de cantitatea de cuvinte pe care le poate pronunța!”, se află postat pe pagina de facebook a primăriei.

La postarea Primăriei din Oliveri, cetățenii italieni au comentat aducând laude românului nostru: „Bravo, Ion!”, „Fotografii care singure valorează cât o mie de cuvinte!”, „
Cu siguranță, primarul va face totul pentru a-l ajuta să obțină cetățenia italiană și să-l includă în contextul social al localității Oliveri. Merită!”

ȘTIRI VIDEO GdS