20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNoi înregistrări în cazul Colectiv. Ministrul Sorina Pintea şi Raed Arafat neagă

Noi înregistrări în cazul Colectiv. Ministrul Sorina Pintea şi Raed Arafat neagă

Noi înregistrări în cazul Colectiv. Cotidianul Libertatea publică astăzi o discuție pe care reprezentanții victimelor de la Colectiv au avut-o cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Aceasta se plângea în fața lor că a fost mustrată de fostul ministru Nicolae Bănicioiu și de secretarul de stat Raed Arafat pentru că a furnizat magistraților documente despre transportul în străinătate al răniților de la Colectiv fără să-i anunțe.

Chestionată de Libertatea în legătură cu acest aspect, ministrul Sorina Pintea a negat că a spus așa ceva, fără să știe că discuția a fost înregistrată. Și Raed Arafat a negat că i-ar fi reproșat Sorinei Pintea așa ceva.

Pe 4 octombrie 2019, în sediul Ministerului Sănătății, câțiva reprezentanți ai victimelor de la clubul Colectiv au discutat cu Sorina Pintea despre problemele pe care le întâmpină răniții și despre întârzierea cu care noua anchetă a Parchetului înaintează, „pentru că nici acum nu au ajuns la procurori documentele în care se vede că nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.

E vorba despre problemele avute la transportul victimelor la spitalele din străinătate, la lipsa evidențierii infecțiilor nosocomiale și la alte lucruri despre care victimele spun că lipsesc din acte.

Noi înregistrări în cazul Colectiv. Ce a spus Sorina Pintea

Sorina Pintea le-a replicat: ”Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneți de documente că și așa mi-a reproșat și Bănicioiu și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”

Noi înregistrări în cazul Colectiv. Ministrul Sorina Pintea şi Raed Arafat neagă
Noi înregistrări în cazul Colectiv. Ministrul Sorina Pintea şi Raed Arafat neagă

Cei din grupul Colectiv înregistrau discuția ca să o ofere și colegilor lor care nu au fost prezenți. Când au auzit fraza cu Bănicioiu și Arafat, au considerat-o de interes public și au depus înregistrarea la Parchet.

Raed Arafat a negat că ar fi făcut vreo presiune asupra ministrului Pintea și că i-ar fi reproșat faptul că a furnizat documente în cadrul anchetei.

Citeşte tot articolul de pe Libertatea AICI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS