4.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentSoţ şi soţie, arestaţi în cazul morţilor găsiţi într-un camion în apropiere de Londra

Soţ şi soţie, arestaţi în cazul morţilor găsiţi într-un camion în apropiere de Londra

Poliţia britanică a arestat 2 persoane sub suspiciunea de complicitate la trafic de persoane şi omucidere, în cadrul anchetei privind moartea a 39 de oameni, găsiţi fără viaţă miercuri într-un camion în apropiere de Londra. Thomas Maher și soția Joanna, ambii de 38 de ani, au fost reținuți astăzi, în Warrington, Cheshire.
Joanna Maher a fost proprietara camionului Scania, care a fost înregistrat în portul bulgar Varna în 2018, potrivit The Sun.
Cuplul a spus însă că au vândut camionul acum un an unei companii din Irlanda, după ce l-au deținut timp de aproximativ 13 luni.

Cei doi susţin că sunt nevinovaţi

Când a fost ridicat, în faţa casei, Thomas Maher a declarat că este absolut dezgustător ce s-a întâmplat. „Am deținut camionul și l-am vândut pe 3 octombrie anul trecut unei companii din Irlanda. Am luat legătura cu poliția și le-am adus la cunoştinţă că sunt proprietarul anterior. A vedea la televizor toată povestea a fost groznic. Nu facem parte din asta. Mai avem camioane, iar imigranții au fost întotdeauna o problemă în Dover și Calais.”

Şoferul camionului în care au fost găsiţi cei 39, tânărul de 25 de ani din Irlanda de Nord, arestat de miercuri, a rămas deocamdată în custodia poliţiei. Detectivii urmează să decidă mai târziu dacă să fie pus sub acuzare, eliberat sau menţinut în arest pentru interogatoriu.

Ambasada Chinei la Londra a indicat că a trimis o echipă la Essex, unde a fost descoperit camionul. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe Hua Chunying a menţionat că poliţia britanică nu a finalizat deocamdată verificarea identităţii victimelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două eleve au bătut în parcarea unui liceu o...

Două eleve din Caransebeș au bătut în parcarea unui...

ȘTIRI GdS