12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment25 de copii români, din lotul de karate juniori, prinși în mijlocul violențelor din Santiago de Chile

25 de copii români, din lotul de karate juniori, prinși în mijlocul violențelor din Santiago de Chile

Lotul României de karate juniori se află, săptămâna aceasta, la Santiago de Chile, unde ar urma să se desfășoare Campionatul Mondial de karate WKF.

Andreea Guna, în vârstă de 17 ani, se pregătește de la începutul verii pentru competiție. Dar, când a ajuns în capitala chiliană și a văzut ce se întâmplă pe străzi, sportiva din București mărturisește că aproape a uitat de ce a venit.

“Mi-a fost foarte frică la început, acum m-am mai liniștit. Am sosit luni dimineață și de atunci nu am ieșit din hotel. Nu am avut curajul ăsta, pe deasupra, nici paznicii de la hotel nu ne lasă să ieșim, spun că nu suntem în siguranță dacă ieșim”, a declarat Andreea pentru Libertatea.

După amplificarea protestelor, președintele chilian a declarat că țara se află „în război”

Lotul României, care cuprinde 25 de copii și doi antrenori, este cazat la Crowne Plaza, un hotel de patru stele, aflat aproape de centrul orașului.

“Ne antrenăm pe un teren de fotbal din cadrul hotelului. Nu știm deocamdată cum vom parcurge cei 6-7 kilometri până la sala unde are loc competiția. Probabil cu taxiurile”, a adăugat Andreea, legitimată la Sportul Studențesc. Bunicul Petre este singurul sprijin din viața Isabelei, fetița de 9 ani.

“De pe geamul hotelului, se vede tot haosul, studenții bat cu linguri în tigăi în fața tancurilor. Fac foarte mult zgomot.

„Se văd multe blindate pe străzi, mașini care ard, militari, jandarmi. Doamna ambasador ( n. red. Monica Mihaela Știrbu, ambasadorul României în Chile) ne-a vizitat la hotel și ne-a adus apă, ne-a spus că va avea grijă să fim în siguranță, până la întoarcerea în România”

“Ai mei s-au panicat, le-am spus că va fi bine” Andreea Guna a precizat că familia ei intrase în panică, dar i-a sfătuit pe cei de acasă “să stea liniștiți, că va fi bine, nu intră nimeni peste noi”.


Citeşte continuarea pe Libertatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS