5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliţist arestat la domiciliu

Poliţist arestat la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele unui poliţist. Este vorba de un agent din cadrul IPJ Dolj. Acesta este judecat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj anunţau, în noiembrie 2018, reţinerea unui agent principal. Acesta din urmă a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Anchetatorii au reţinut că poliţistul, un agent de 28 de ani de la Postul de Poliţie Catane, a cerut şi primit 700 de euro şi 100 de lei de la familia unui bărbat arestat preventiv. În schimbul mitei, agentul urma să dea o soluţie favorabilă într-un dosar de conducere fără permis.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii iulie 2018, polițistul a pretins şi primit suma de 700 euro şi 100 lei de la membrii familiei unei persoane încarcerate, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat anchetatorii.

Poliţist arestat la domiciliu

Bărbatul a fost reţinut pe data de 5 noiembrie 2018, după ce a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. „Faţă de D.F.S. a fost pusă în mişcare acţiunea penală, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 ore”, au mai susţinut anchetatorii.

Agentul de poliţie a fost arestat preventiv pe 6 noiembrie 2018, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Bărbatul a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii decembrie 2018. În februarie, anul acesta, aceeaşi instanţă a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. De atunci, instanţa a tot prelungit mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele poliţistului. Acest lucru s-a întâmplat şi pe 10 octombrie, când Tribunalul Dolj a menţinut măsura preventivă dispusă pe numele inculpatului.

La acelaşi termen, judecătorii doljeni au dispus amânarea judecării dosarului pentru data de 7 noiembrie, când urmează să fie audiaţi trei martori.

SursaDGA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS