25 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Fostul primar din Calafat transmite mesaje din închisoare

Fostul primar din Calafat transmite mesaje din închisoare

Condamnat la aproape cinci ani de închisoare cu executare, Mircea Guță, fost primar al municipiului Calafat, a transmis, în ultima vreme, mai multe mesaje din penitenciar. Mesajele apar pe pagina de facebook a fostului edil, cu menţiunea că sunt postate de fiica sa.

Fostul edil Mircea Guță și Constantin Coman, administratorul unor societăți comerciale, au fost trimiși în judecată în iulie 2014. Acest dosar a fost instrumentat de procurorii DNA din Craiova.

Anchetatorii au stabilit că primarul Guță a început afacerile cu Constantin Coman în vara anului 2008, la scurt timp după ce a fost ales primar al municipiului Calafat. „În vara anului 2008, inculpatul Coman Constantin a avut o discuţie cu inculpatul Guţă Mircea Marinel, cu ocazia prezentării mai multor oferte de bunuri şi produse ce puteau interesa Primăria Calafat, pentru o eventuală achiziţie. Ca urmare a acestor demersuri, în perioada 2008 – 2011, Primăria Calafat, prin reprezentantul său legal, primarul Guţă Mircea Marinel, a achiziţionat diverse produse de la SC Bricomat SRL, SC Perhart Instal SRL şi SC Agmeb Materiale SRL“, au reținut anchetatorii.

Pentru aceste achiziții, același Guță a primit de la Coman, cu titlul de mită, un autoturism Chrysler. În urma anchetei s-a constatat că edilul Guță a achiziționat de la firmele lui Coman diverse bunuri la prețuri „umflate“. Prejudiciul adus bugetului municipiului Cafalat a fost calculat la peste 1,5 milioane de lei.

Condamnaţi cu executare

În martie 2017, Tribunalul Dolj a dat o sentinţă în acest dosar. Guţă a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru abuz în serviciu și luare de mită.
Constantin Coman a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru infracțiunile comise. Instanța a mai dispus ca cei doi inculpați să achite prejudiciul produs Primăriei Calafat. Prejudiciul a fost calculat la suma totală de 1.399.220 de lei în urma unei alte expertize contabile făcute în cursul judecății. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat pe 23 mai 2018.

De data aceasta, Guță a fost condamnat la patru ani şi 11 luni închisoare. Coman a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare. În seara zilei de 23 mai, Mircea Guţă a fost ridicat de poliţişti şi dus la Peniteciarul Craiova.

Fostul primar din Calafat transmite mesaje din închisoare

După ce a fost încarcerat, Mircea Guţă a transmis trei mesaje pe pagina sa de facebook. Primul a fost postat pe 28 aprilie, anul acesta, în ziua de Paşte. Următorele două conţin precizarea că au fost transmise de fiica fostului edil. Un mesaj a fost postat pe 23 iunie, iar ultimul luni, pe 14 octombrie.

Ultimul mesaj a fost postat luni, pe 14 octombrie.

În acest ultim mesaj, fostul edil se adresează „colegilor de breaslă“ şi „urmaşilor“.
„Îmi fac doar datoria, căci vă cunosc prea bine, pe toţi cei încălziți ca să purtați războaie în numele dreptății, crezând că se cuvine. Ca om trecut pe-acolo, am simţit ce v-așteaptă: furcile caudine pe nimenea nu iartă. Că suntem muritori, cu voie, fără voie, cu gândul sau fapta, care mai şi muncește e logic că greșește“, e o parte din mesajul transmis de fostul primar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Iohannis: Alegerile locale se pot organiza în septembrie

Președintele Klaus Iohannis susține că alegerile locale...

ȘTIRI GdS

Un sat rusesc, băgat în carantină cu tranșee anti-coronavirus

Un sat siberian a fost înconjurat cu tranșee de autorități pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, după ce un șaman infectat a declanșat...

Fond de investiții de 120 milioane Euro pentru startup-uri...

Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc de câteva milioane de euro fiecare, printr-un fond de investiții...

Iohannis: Alegerile locale se pot organiza în septembrie

Președintele Klaus Iohannis susține că alegerile locale se pot organiza în septembrie, dacă se respectă regulile de protecție. El a precizat că...

Klaus Iohannis- Măsurile sunt simple: masca și distanța

Președintele Klaus Iohannis acordă primele declarații după anunțarea celui mai grav bilanț al cazurilor de coronavirus în România. Alte 555...

Bărbat înecat în Prut după ce ar fi intrat...

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din localitatea Cârja a murit înecat în râul Prut, în apele căruia ar fi...

Fonduri europene pentru promovarea produselor agricole

Fermierii români reuniți în organizații profesionale pot obține fonduri europene pentru promovarea produselor agricole în Uniunea Europeană sau în afara UE, printr-o...