6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiova: Protest al medicilor de la Spitalul Filantropia

Craiova: Protest al medicilor de la Spitalul Filantropia

Mai multe cadre medicale din cadrul Spitalului Filantropia Craiova protestează în acastă dimineaţă, în faţa unității medicale. 

Protestul medicilor craioveni vine după ce conducerea Spitalul Filantropia a hotărât diminuarea sporurilor pentru condiţii de muncă. Dr. Liviu Radu, directorul Spitalului Filantropia a declarat pentru Gazeta de Sud că diminuarea sporurilor este una legală, impusă de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Craiova: Protest al medicilor de la Spitalul Filantropia

„Acest protest vine după ce Comitetul Director a hotărât diminuarea sporurilor pentru condiţii de muncă. Acestă diminuare a fost făcută în contextul aplicării prevederilor Legii 153/2017. Legea mă obligă să mă încadrez într-un anumit cuantum anual al acestor sporuri. Şi eu sunt medic şi ştiu că este o situaţie ingrată, însă este o obligaţie legală”, a precizat dr. Liviu Radu.

Acesta din urmă a mai declarat că nu au fost afectate sporurile pentru gărzi sau ture.

Diminuarea sporurilor se aplică atât medicilor, cât şi restul angajaţilor de la Spitalul Filantropia.

Poliţiştii s-au autosesizat

Un echipaj de la Secţia 5 Poliţie a mers la sediul unităţii medicale pentru a vedea ce se întâmplă. „Colegii de la Secţia 5 s-au autosesizat şi au oprit pentru a vedea ce se întâmplă. Este vorba de un protest spontan privind drepturile salariale. Nu a fost nici un fel de incident”, susţin reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS