Acasă Eveniment Craiova: Protest al medicilor de la Spitalul Filantropia

Craiova: Protest al medicilor de la Spitalul Filantropia

-

Mai multe cadre medicale din cadrul Spitalului Filantropia Craiova protestează în acastă dimineaţă, în faţa unității medicale. 

Protestul medicilor craioveni vine după ce conducerea Spitalul Filantropia a hotărât diminuarea sporurilor pentru condiţii de muncă. Dr. Liviu Radu, directorul Spitalului Filantropia a declarat pentru Gazeta de Sud că diminuarea sporurilor este una legală, impusă de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Craiova: Protest al medicilor de la Spitalul Filantropia

„Acest protest vine după ce Comitetul Director a hotărât diminuarea sporurilor pentru condiţii de muncă. Acestă diminuare a fost făcută în contextul aplicării prevederilor Legii 153/2017. Legea mă obligă să mă încadrez într-un anumit cuantum anual al acestor sporuri. Şi eu sunt medic şi ştiu că este o situaţie ingrată, însă este o obligaţie legală”, a precizat dr. Liviu Radu.

Acesta din urmă a mai declarat că nu au fost afectate sporurile pentru gărzi sau ture.

Diminuarea sporurilor se aplică atât medicilor, cât şi restul angajaţilor de la Spitalul Filantropia.

Poliţiştii s-au autosesizat

Un echipaj de la Secţia 5 Poliţie a mers la sediul unităţii medicale pentru a vedea ce se întâmplă. „Colegii de la Secţia 5 s-au autosesizat şi au oprit pentru a vedea ce se întâmplă. Este vorba de un protest spontan privind drepturile salariale. Nu a fost nici un fel de incident”, susţin reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS