16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMesajul Arhiepiscopul Târgoviştei, după moartea fetiţei de 11 ani

Mesajul Arhiepiscopul Târgoviştei, după moartea fetiţei de 11 ani

Arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, a transmis astăzi un mesaj de condoleanţe după moartea fetiţei de 11 ani din Gura Şuţii. Acesta atrage atenția autorităților că trebuie să depună eforturi pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă, astfel încât asemenea fapte să nu se mai întâmple.

Ce scrie în mesajul transmis de Arhiepiscopul Târgoviştei

„Am aflat, cu profundă tristețe de moartea violentă a tinerei Mihaela Adriana Feraru, din Comuna Gura Șuții, din Arhiepiscopia Târgoviștei.
Asasinarea acestei tinere reprezintă un caz de o gravitate extremă, mai cu seamă că, în ultima vreme am tot auzit, din mass-media, de astfel de cazuri, întreaga noastră comunitate fiind tulburată și mâhnită de aceste fapte strigătoare la cer.

Copiii reprezintă cea mai de preț comoară a Bisericii, națiunii și lumii noastre. Însă, aceste cuvinte nu trebuie să rămână simple lozinci, ci noi toți avem responsabilitatea de a le oferi, în primul rând, protecția necesară și dreptul la viață, pentru ca ei să ducă mai departe valorile lumii noastre“, scrie în mesajul de condoleanțe transmis de Arhiepiscopul Târgoviştei.

În acelaşi mesaj Arhiepiscopul mai spune că, autorităţile trebuie să ia măsuri astfel încât astfel de fapte să nu mai aibă loc.

„Autoritățile competente trebuie să depună eforturi susținute și credibile pentru a asigura un climat de ordine și de siguranță, pentru ca în comunitatea noastră astfel de fapte să nu se mai repete niciodată, deoarece fundamentul bunei dezvoltări a lumii noastre depinde în mod direct de asigurarea dreptului fundamental la existență și de protecția vieții umane.
Suntem alături de familia greu încercată, asigurându-o de întreaga noastră compasiune, tot sprijinul și solidaritatea noastră, cum altfel suntem alături față de întreaga comunitatea din Comuna Gura Șuții și ne manifestăm speranța că, astfel de cazuri nu se vor mai repeta, niciodată, nicăieri, în țara noastră.
Dumnezeu să o primească în lumina și iubirea Sa pe tânăra Mihaela Adriana, iar familiei să-i ofere, din belșug, balsamul milostivirii Sale!
Dumnezeu s-o odihnească în pace!“
, își încheie mesajul Arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS