Acasă Eveniment Curtea Supremă a Marii Britanii a început să judece cazul Parlamentului de...

Curtea Supremă a Marii Britanii a început să judece cazul Parlamentului de la Londra

-

Curtea Supremă a Marii Britanii a început de astăzi să judece cazul prorogării Parlamentului de la Londra, relatează postul CNBC.

După ce în ultimele două săptămâni a suferit mai mult înfrângeri pe tema Brexit în Parlament, premierul britanic a luat decizia să suspende legislativul. Acţiune criticată de opoziţie, care l-a acuzat pe Boris Johnson că încearcă să împiedice încercările parlamentarilor de a examina planurile sale pe tema Brexit.

Pe de altă parte, Boris Johnson susţine că a suspendat Parlamentul pentru a putea prezenta într-o nouă sesiune programul său de îmbunătăţire a serviciilor medicale, de ordine publice şi alte „priorităţi ale poporului“. Săptămâna trecută, instanţa supremă din Scoţia a transmis că suspendarea Parlamentului este ilegală şi a fost o tentativă „flagrantă“ de a bloca activitatea parlamentarilor.

Pe de altă parte, Înalta Curte a Angliei şi Ţării Galilor a respins o contestaţie similară, afirmând că este vorba de o chestiune politică, aşadar nu se poate pronunţa. Cei 11 judecători ai Curţii Supreme urmează să decidă dacă premierul Johnson a comis o ilegalitate când a cerut reginei să suspende Parlamentul. Audierea cazului va dura până joi, iar verdictul va fi anunţat cel mai devreme vineri.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Novara T Impex, un reper important pe piața construcțiilor din Oltenia

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Primăria vrea înapoi banii pe polivalentă

Primarul Slatinei a anunțat la prezentarea bugetului că, cel mai probabil, investiția la sala polivalentă va fi abandonată. Primăria a plătit lucrări...