17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMiting în Piața Revoluției în memoria Alexandrei Măceşanu

Miting în Piața Revoluției în memoria Alexandrei Măceşanu

Un miting în memoria Alexandrei Măceşanu va avea loc astăzi în Piaţa Revoluţiei, unde vor fi prezenţi şi părinţii ei. Alexandra s-a născut la 15 septembrie 2003, în localitatea Dobrosloveni, județul Olt, fiind primul copil al soților Măceșanu. Adolescenta învăța bine, avea note mari la școală și făcea parte dintr-un grup de dansuri populare, potrivit părinților și al profesorilor.

Familia Alexandrei Măceşanu nu va participa la reconstituirea din Casa Groazei, din Caracal, unde va fi dus, luni şi marţi, Gheorghe Dincă
Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, a declarat, sâmbătă, la România TV, că familia Măceşanu nu va participa la reconstituire, fiind un moment prea dureros.
„Va participa avocatul la această reconstituire, pentru părinţi e mult prea dureros, dar avocatul cu siguranţă va fi acolo. Nu avem informaţii clare cât va dura sau ce va cuprinde. Mâine (duminică – n.r.) este ziua Alexandrei. (…) E cel mai greu moment pentru familie”, a spus Cumpănaşu.
Cumpănaşu a afirmat că familia a depus mai multe solicitări la DIICOT şi în funcţie de răspunsuri se vor lua deciziile în perioada care urmează.

Dispariţia

Pe 24 iulie, Alexandra Măceașanu, o copilă de doar 15 ani, a luat o mașină de ocazie din localitatea Dobrosloveni și l-a rugat pe șofer, Gheorghe Dincă, s-o ducă în Caracal, la liceul Mihai Viteazu, unde era elevă în clasa a IX-a. Nu știa în mașina cui se urcă și nu știa nici că va fi ultimul ei drum. A ajuns în oraș, dar nu unde s-ar fi așteptat, ci în casa propriului ei călău. Tânăra a fost bătută în mașină, legată de mâni, cu bandă adezivă la ochi și la gură și apoi după în casa ororilor. Aici, Dincă a omorât-o, iar apoi ar fi ars cadavrul într-un cuptor improvizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS