10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO fată de 14 ani s-a sinucis, după ce a fost umilită de un profesor

O fată de 14 ani s-a sinucis, după ce a fost umilită de un profesor

O fată de 14 ani din Kenya s-a sinucis, după ce un profesor ar fi umilit-o în fața clasei pentru că i-a venit menstruația fix în timpul orelor, scrie The Guardian.

Moartea fetei a provocat proteste din partea femeilor din Parlament și a reaprins discuțiile la nivel național cu privire la umilirea fetelor pe tema menstruației și cu privire la accesul fetelor la produsele de igienă feminină.

Mama fetei a spus că fiica sa a fost găsită moartă vinerea trecută după ce i-a venit prima menstruație în timpul orelor și și-a pătat hainele. Profesorul ei ar fi numit-o ”murdară” și a dat-o afară din clasă, în Kabiangek, vestul capitalei Kenyei, Nairobi.

Sute de părinți au protestat în fața școlii, condamnând atât profesorul, cât și lipsa de acțiune a autorităților, în timp ce șeful poliției regionale încă anchetează să vadă de ce fata s-a sinucis. Poliția a folosit gaz lacrimogen pentru a dispersa protestatarii și a arestat cel puțin cinci persoane, după ce au smuls poarta școlii. Școala este temporar închisă.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS