16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Eveniment Protest spontan la Cummins

Protest spontan la Cummins

-

Peste 500 de persoane au întrerupt lucrul între 13:30-14:30 și au ieșit în curtea fabricii. Oamenii sunt nemulțumiți ca sindicatul nu s-a înțeles cu patronatul, în negocierea Contractului Colectiv de Munca (CCM). Salariații cer creșterea salariului cu 20%.

Contactat telefonic, liderul de sindicat Constantin Dulgheru a declarat, pentru GdS, că de luni va fi declanșat conflictul de muncă la societate. El a precizat că protestul de joi a fost unul spontan, pentru că salariaţii sunt nemulțumiţi de rezultatul negocierilor cu patronatul.

Angajații susțin și majorarea salariului cu rata inflației, prevedere care era prevazută și în vechiul CCM. „Ultima majorare de salarii a avut loc în 2017, cu 5%”, a spus liderul de sindicat.

Astăzi, joi, a expirat Contractul colectiv de muncă. La Cummins Generator Technologies mai lucrează aproximativ 1.000 de salariați. Joi au întrerupt lucrul aproximativ 90% dintre angajaţii aflaţi la lucru în fabrică în primul schimb.
Întrebat de salariul mediu brut pe unitate, Dulgheru a precizat ca este de 4.300 de lei brut, „sub media pe tara, de 5.300 de lei”.

Ramona OLARU
Ramona OLARU
Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.