8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProtest spontan la Cummins

Protest spontan la Cummins

Peste 500 de persoane au întrerupt lucrul între 13:30-14:30 și au ieșit în curtea fabricii. Oamenii sunt nemulțumiți ca sindicatul nu s-a înțeles cu patronatul, în negocierea Contractului Colectiv de Munca (CCM). Salariații cer creșterea salariului cu 20%.

Contactat telefonic, liderul de sindicat Constantin Dulgheru a declarat, pentru GdS, că de luni va fi declanșat conflictul de muncă la societate. El a precizat că protestul de joi a fost unul spontan, pentru că salariaţii sunt nemulțumiţi de rezultatul negocierilor cu patronatul.

Angajații susțin și majorarea salariului cu rata inflației, prevedere care era prevazută și în vechiul CCM. „Ultima majorare de salarii a avut loc în 2017, cu 5%”, a spus liderul de sindicat.

Astăzi, joi, a expirat Contractul colectiv de muncă. La Cummins Generator Technologies mai lucrează aproximativ 1.000 de salariați. Joi au întrerupt lucrul aproximativ 90% dintre angajaţii aflaţi la lucru în fabrică în primul schimb.
Întrebat de salariul mediu brut pe unitate, Dulgheru a precizat ca este de 4.300 de lei brut, „sub media pe tara, de 5.300 de lei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS