7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziţii la angajaţi RAR și polițiști acuzați de corupție

Percheziţii la angajaţi RAR și polițiști acuzați de corupție

47 de percheziții au avut loc în judeţele Sibiu, Vâlcea și Mureș, precum și ridicări de înscrisuri de la o instituție publică din București, în trei dosare care vizează fapte de corupţie, transmite Direcţia Generală Anticorupţie printr-un comunicat de presă.

Mai mulţi poliţişti, reprezentanţi RAR şi intermediari sunt bănuiţi că înmatriculau maşini cu probleme tehnice, peste rând sau falsificau actele. Între cele 3 dosare penale există conexiuni privind realizarea activităților infracționale.

Astfel, la Sibiu, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat 16 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş, mandate emise pe numele unor suspecţi.

Sunt cercetaţi trei angajaţi M.A.I.

În cadrul dosarului penal sunt cercetaţi 8 funcţionari din cadrul unei instituții publice, pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării. Totodată, sunt cercetați 3 angajați M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor. 9 persoane fizice fără calitate specială implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii sunt de asemenea cercetate.

Câte percheziţii sunt efectuate la Vâlcea

La Vâlcea, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 24 percheziții domiciliare pe raza județului, dintre care 12 la o instituție publică, 11 la locuințe ale unor persoane fizice și una la sediul unei societăți comerciale.

Dosarul penal constituit a fost înregistrat pe 1august 2017, ca urmare a sesizării din oficiu a Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea și vizează suspiciuni privind săvârșirea, de către funcționari publici și alte persoane, a unor infracțiuni de corupție, săvârșite în perioada 2017-2019, în legătură cu activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor.

Agent de poliţie cercetat

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș ca urmare a sesizării din oficiu a ofițerilor D.G.A.- S.J.A. Mureș.

La Mureș, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș efectuează 7 percheziții domiciliare, dintre care două la un agent de poliție, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană. De asemenea, pun în executare mandate de aducere pentru audierea unei persoane în calitate de suspect.

În urma documentării cauzei a reieșit faptul că, în perioada 2017-2019, agentul de de poliție a efectuat operațiuni comerciale de vânzare a unor autoturisme second hand, fără ca veniturile obținute și activitățile desfășurate să fie declarate și nici menționate în documentele specifice.

De cine a fost sprijinit agentul de poliţie

Totodată, din cercetări a mai rezultat că, în derularea activităților comerciale, agentul de poliție a fost sprijinit de persoane fizice și funcționari ai unor instituții publice de pe raza județului Sibiu.
În cauză, ofițerii D.G.A. din cadrul structurii centrale efectuează, totodată, ridicări de înscrisuri și date informatice de la sediul central al unei instituții publice din București.
La activitățile din cele trei dosare penale, atât în timpul documentării faptelor, cât și la perchezițiile domiciliare și punerea în executare a mandatelor de aducere, subliniem contribuția și sprijinul Serviciului Special, Serviciului Anchete, Serviciului Analiza Informaţiilor Serviciului Tehnic și Serviciului Investigații, din cadrul Structurii Centrale a DGA, Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – SICE, Grupării de Jandarmi Mobile ,,Frații Buzești” Craiova și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Unde se dădeau şpăgile

Potrivit DGA, şpăgile se dădeau în torpedoul maşinii şi în scrumieră, pentru a nu fi observate uşor.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS