Acasă Eveniment Jandarmii care şi-au făcut selfie cu doi tineri evadaţi, au fost sancţionaţi

Jandarmii care şi-au făcut selfie cu doi tineri evadaţi, au fost sancţionaţi

-

Jandarmii din Caracal şi-au făcut selfie cu doi tineri evadaţi din Centrul Educativ Buziaş, judeţul Timiş. Aceştia au fost sancţionaţi cu „atragerea atenţiei” asupra faptei şi a consecinţelor acesteia.

„În urma verificărilor efectuate de către comisia constituită la nivelul unităţii, s-a dispus faţă de cei trei militari, măsura, „atragerii atenţiei asupra faptei săvârşite şi a consecinţelor acesteia şi indicarea modului de comportare în viitor“, în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinei Militare (…)”, arată Jandarmeria Olt.

La luarea măsurii disciplinare s-a ţinut cont de conduita profesională anterioară a jandarmilor, dar şi de faptul că nu au alte sancţiuni disciplinare, precum şi de faptul că au prins evadaţii.

La începutul lunii septembrie, Inspectoratul de Jandarmi Olt a declanşat o anchetă la Detaşamentul Caracal, după ce mai mulţi jandarmi şi-au făcut selfie cu doi tineri evadaţi din Centrul Educativ Buziaş, judeţul Timiş, pe care i-au prins.

Surse judiciare declarau atunci, corespondentului Mediafax, că jandarmii din Caracal s-au pozat alături de doi tineri, de 19, repectiv 21 de ani, condamnaţi pentru furt calificat şi tăinuire. Aceştia au evadat la sfârşitul lunii august din Centrul Educativ Buziaş. Tinerii au fost prinşi în judeţul Olt, în zona comunei Gârcov.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...