15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFostul șef SRI, George Maior, audiat la DNA în dosarul Broidy

Fostul șef SRI, George Maior, audiat la DNA în dosarul Broidy

Fostul șef SRI, George Maior, este audiat la DNA în calitate de martor în dosarul Broidy. Pe data de 6 iunie, după vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Trump, au intrat în atenția anchetatorilor americani, scrie G4Media.

Atunci, fostul șef SRI, George Maior, era deja ambasador al României în Statele Unite. Nu e clar dacă acesta a avut sau nu vreo implicare în organizarea vizitei.

La finalul anului trecut, Liviu Dragnea spunea că are informații că i-ar fi fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, unde a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii. În fotografiile apărute în spațiul public la acea vreme, fostul lider PSD apare în cadru alături de premierul de atunci Sorin Grindeanu și de Donald Trump.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia din ianuarie 2017.
Ulterior, procurorii au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat că şi-a folosit influenţa pentru consolidarea relaţiilor de afaceri cu lideri străini.

Raluca-Maria Nedelea

SursaG4Media

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS