10.1 C
Craiova
sâmbătă, 22 februarie, 2020
Acasă Eveniment 30 de persoane, evacuate dintr-un bloc în care o garsonieră ardea

30 de persoane, evacuate dintr-un bloc în care o garsonieră ardea

-

30 de persoane, majoritatea cu atacuri de panică, au fost evacuate sau s-au autoevacuat, azi noapte, dintr-un bloc din Drobeta Turnu Severin, în care ardea o garsonieră.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, incendiul a izbucnit într-un bloc de pe strada Corneliu Săvoiu. Din primele informaţii părea că focul ar fi izbucnit în urma exploziei unei butelii, fiind foarte mult fum.
„Cinci echipaje din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin intervin cu trei autospeciale cu apă şi spumă, o autoplatformă şi o ambulanţă SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o garsonieră, situată la etajul I al unui bloc de locuit, pe strada Corneliu Săvoiu din municipiu. Întrucât incendiul se manifestă cu degajare mare de fum, pentru a se evita intoxicarea locatarilor cu monoxid de carbon, 20 de persoane au fost evacuate de către pompieri, alte 10 autoevacuându-se. În urma recunoaşterii, nu au fost găsite persoane în locuinţă, în prezent pompierii acţionează pentru localizarea şi stingerea incendiului. Proprietara este evaluată medical de către un echipaj SAJ”, au mai anunţat reprezentanţii ISU Mehedinţi.

Ei au precizat că în garsonieră nu a avut loc o explozie, aşa cum se credea iniţial. Incendiul a fost lichidat, fără a se înregistra victime, iar pompierii urmează să stabilească de la ce a pornit focul.

ȘTIRI VIDEO GdS