14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au bătut în Brazdă şi au făcut scandal în Urgenţă

S-au bătut în Brazdă şi au făcut scandal în Urgenţă

Mai mulţi tineri s-au încăierat, ieri-dimineaţă, în cartierul craiovean Brazda lui Novac. Oamenii legii spun că, după scandal, doi tineri au mers la Spitalul de Urgenţă Craiova. Aici, unul dintre ei a facut scandal şi a distrus tavanul Unităţii de Primiri Urgenţe. Şi totul după ce băuseră bine.

„În această dimineață (joi dimineaţă – n.r.), polițiştii doljeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe o stradă din Craiova, are loc o altercație între mai multe persoane. La fața locului au fost dirijate mai multe echipaje de poliţie, care au restabilit ordinea și liniștea publică în zona respectivă. În urma cercetărilor efectuate, politiştii au stabilit faptul că între mai mulţi tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, pe fondul consumului de alcool, a izbucnit un conflict spontan, aceștia aplicându-şi lovituri cu pumnii și picioarele“, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Scandalul a avut loc la intersecţia străzilor Doljului şi 1 Decembrie 1918, la o terasă cu program nonstop. Toţi cei implicaţi în scandal sunt din Craiova. Un cititor GdS a povestit că altercaţia a izbucnit după ce o persoană dintr-un grup a aruncat cu o ţigară către cei aflaţi la masă, pe terasă. 

Scandal şi la Spitalul de Urgenţă

Poliţiştii doljeni mai spun că au ridicat mai mulţi scandalagii. Doi dintre ei au mers la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde au ajuns şi poliţiştii. Asta pentru că, între timp, una dintre persoanele implicate în altercaţie a făcut scandal şi în Unitatea de Primiri Urgenţe. „O parte din persoanele identificate la fața locului au fost conduse la sediul Secției de Poliție. Alți doi tineri s-au deplasat pe cont propriu la un spital din Craiova, unde unul dintre aceștia a provocat distrugeri unui tavan. Poliţia a intervenit şi în cazul acestui incident, cei doi tineri fiind conduși la sediul unei secții de poliţie, pentru continuarea cercetărilor“, au mai explicat oamenii legii.

Reprezentanţii unităţii medicale au precizat pentru GdS că, într-adevăr, joi dimineaţă, un tânăr a provocat scandal în zona Triaj. Medicii de gardă sunt cei care au chemat poliţiştii de la Secţia 2. Pe numele suspecţilor a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ucis cu o lovitură de cuțit, tot în Brazdă

Un alt scandal a avut loc în acelaşi cartier, în urmă cu doi ani. Din nefericire, atunci şi-a pierdut viaţa un tânăr de 27 de ani. Este vorba de craioveanul Felix Cristian Bîscă, zis Bimby. Altercația a avut loc la începutul lunii septembrie 2017, în fața unui magazin nonstop din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Procurorii doljeni au reținut că victima a fost înjunghiată în inimă cu un cuțit tip baionetă de Florentin Popa, de 31 de ani.

„Între victima Bîscă Felix Cristian și Popa Florentin s-a iscat un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri mai vechi. Conflictul verbal a degenerat, în ciuda faptului că martorii prezenți au încercat să-l aplaneze. Inculpatul Popa Florentin a reușit să înjunghie victima în zona precordială (piept – n.r.), peste umărul unui martor, cu ajutorul unui cuțit tip baionetă, cu lungimea lamei de 31 de centimetri. Ca urmare a loviturii aplicate, victima s-a prăbușit la sol, decedând la scurt timp“, au reținut procurorii doljeni.

12 ani de închisoare pentru o viaţă

Florentin Popa a fost reținut de polițiști în aceeași noapte, iar pe 3 septembrie a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor. În iunie 2018, inculpatul a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru omor. În plus, instanţa a admis acțiunea civilă formulată de rudele victimei și l-au obligat pe inculpat să achite suma de 18.500 de lei drept daune materiale şi 100.000 de euro drept daune morale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS