11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞoferul care a intrat cu maşina în Urgenţă, condamnat cu suspendare

Şoferul care a intrat cu maşina în Urgenţă, condamnat cu suspendare

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au hotărât să-l condamne la zece luni de închisoare cu supendare pe bărbatul care a trecut cu maşina prin uşile Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU). Incidentul s-a petrecut pe 19 ianuarie, în timp ce în incinta UPU erau zeci de cadre medicale, pacienţi şi aparţinători ai acestora.


Zece luni de închisoare cu suspendare. Aceasta este pedeapsa primită de Ioan Lupu, de 39 de ani, din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, care a trecut cu maşina prin uşile de termopan ale UPU.

Bărbatul a fost condamnat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Anchetatorii au reţinut că, în seara zilei de 19 ianuarie, în timp ce conducea un Ford în Craiova, Ioan Lupu a fost rugat de două persoane să le ducă la spital. 
Deşi era băut, şoferul a mers până la Spitalul de Urgenţă Craiova şi a parcat în faţa UPU. Ulterior, în timp ce încarca să mute maşina, bărbatul a provocat un accident. 

„Inculpatul a urcat la volanul autoturismului, a introdus cheia în contact și a încercat să pornească motorul, însă nu a reușit. A coborât, a ridicat capota motor și a mișcat bornele bateriei, apoi a intrat parțial în autoturism, cu capul și corpul, având intenția de a pune contactul. În acel moment, autoturismul fiind cuplat în treapta I de viteză, s-a pus în mișcare, rulând către direcția înainte“, au reţinut anchetatorii.

UPU, distrusă de Lupu

Procurorii craioveni au mai explicat că bărbatul nu a reuşit să apese frâna, aşa că maşina a intrat peste pacienţi şi cadrele medicale. „Inculpatul nu a reușit să acționeze sistemul de frânare, iar autoturismul a trecut prin ușile de acces în sala de așteptare a Unității Primiri Urgențe și a pătruns în interiorul sălii, lovind un stâlp de susținere, după care s-a oprit. În urma evenimentului rutier, au fost distruse în totalitate ușile de acces în sala de așteptare a Unității Primiri Urgențe, unde se aflau mai mulți pacienți, precum și personalul medical, fiind pusă în pericol grav viața și integritatea acestora, totodată producându-se o stare de panică și temere“, au mai precizat oamenii legii.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform buletinului de analiză toxicologică eliberat de Institutul de Medicină Legală Craiova, bărbatul avea o alcoolemie de 1,90 g/l alcool pur în sânge la ora 22:51.

Condamnat cu suspendare 

Ioan Lupu a fost reţinut pe 20 ianuarie, iar după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a luat faţă de inculpat măsura controlui judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Ulterior, la începutul lunii martie, bărbatul a fost trimis în judecată.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat în iulie. „Condamnă pe inculpatul Lupu Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe la o pedeapsă de zece luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de doi ani“, se arată în hotărârea instanţei. 
În plus, bărbatul a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Compania de Apă sau la Protecţia Copilului. 

Procurorii craioveni nu au fost de acord cu hotărârea instanţei, aşa că au formulat apel la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 11 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS