Acasă Eveniment Anunțuri de angajare false. Români ademeniți să trimită date personale pe Facebook...

Anunțuri de angajare false. Români ademeniți să trimită date personale pe Facebook și WhatsApp

-

O firmă de recrutare de personal se plânge că în numele său au fost postate anunţuri false de angajare pe platforme online. Românii erau ademeniți să-și trimită datele personale prin Facebook și WhatsApp.

„În ultimele zile, au fost aduse în atenția companiei Adecco mai multe anunțuri false de angajare, publicate pe platforme destinate anunțurilor online, care îndemnau persoanele dornice de găsirea unui loc de muncă să achite o taxă în acest sens și să transmită copii după actele de identificare prin intermediul diferitelor aplicații (WhatsApp) sau canale de Social Media (Facebook). Persoanele care au publicat astfel de anunțuri s-au folosit de identitatea Adecco și au încercat să se prezinte drept angajați ai companiei”, a informat vineri compania de recrutare Addecco, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro .

În urma acestor atenționări, firma de recrutare spune că a sesizat platformele online pentru înlăturarea acestor anunțuri cât și „începutul demersurile legale pentru ca astfel de tentative de fraudă să fie descurajate pe viitor”.  

„Menționăm că, în toate procesele de recrutare desfășurate de companie, niciun reprezentant Adecco nu percepe taxe/comisioane de la posibili candidați și nici nu solicită transmiterea de date personale prin platforme sau aplicații nesecurizate”, a mai transmis firma de recrutare de personal.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Cetăţean captiv între două primării. Partea a doua

Un doljean încearcă să afle, cu certitudine, de ani buni, de care primărie aparţine terenul său, situat la marginea Craiovei. Pe hărţile de la OCPI figurează pe Cârcea, dar impozitul îl plăteşte la Craiova. Situaţia a apărut din cauză că nici până acum autorităţile nu au clarificat limitele administrative ale Craiovei cu localităţile limitrofe.

Horoscop

Berbec Puteţi susţine discuţii elevate spre admiraţia celorlalţi. La un moment dat, vă veţi mira şi voi, cât sunteţi de capabil pentru...