Acasă Eveniment Anunțuri de angajare false. Români ademeniți să trimită date personale pe Facebook...

Anunțuri de angajare false. Români ademeniți să trimită date personale pe Facebook și WhatsApp

-

O firmă de recrutare de personal se plânge că în numele său au fost postate anunţuri false de angajare pe platforme online. Românii erau ademeniți să-și trimită datele personale prin Facebook și WhatsApp.

„În ultimele zile, au fost aduse în atenția companiei Adecco mai multe anunțuri false de angajare, publicate pe platforme destinate anunțurilor online, care îndemnau persoanele dornice de găsirea unui loc de muncă să achite o taxă în acest sens și să transmită copii după actele de identificare prin intermediul diferitelor aplicații (WhatsApp) sau canale de Social Media (Facebook). Persoanele care au publicat astfel de anunțuri s-au folosit de identitatea Adecco și au încercat să se prezinte drept angajați ai companiei”, a informat vineri compania de recrutare Addecco, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro .

În urma acestor atenționări, firma de recrutare spune că a sesizat platformele online pentru înlăturarea acestor anunțuri cât și „începutul demersurile legale pentru ca astfel de tentative de fraudă să fie descurajate pe viitor”.  

„Menționăm că, în toate procesele de recrutare desfășurate de companie, niciun reprezentant Adecco nu percepe taxe/comisioane de la posibili candidați și nici nu solicită transmiterea de date personale prin platforme sau aplicații nesecurizate”, a mai transmis firma de recrutare de personal.

Valentina Grădinaru

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.