23.5 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Un bărbat a murit în faţa spitalului

Un bărbat a murit în faţa spitalului

Un bărbat de 79 de ani a murit în faţa Spitalului de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, după ce, a aşteptat mai mult de 7 ore să fie consultat, spun rudele. Medicii susţin că bărbatul a fost consultat, însă rudele acestuia au refuzat internarea.

Bărbatul spunea ca îi este rău

Pe Facebook au apărut imagini cu un bărbat de 79 de ani care a murit în faţa spitalului. Rudele scriind că acesta a ajuns la spital, cu ambulanţa, luni dimineaţă.

Aceleaşi rude susţin că bătrânul a stat pe holurile spitalului de la ora 10.00 până după ora 17.00 fără să fie băgat în seamă. Bărbatul spunea că îi este rău, fiica lui ar fi cerut sfat de la asistente, iar acestea îi spuneau ce să facă şi să îl ţină de mână. Rudele susţin că după ora 17.00 au fost întrebate ce vor să facă, să îl ducă pe bătrân acasă sau să îl interneze la terapie intensivă. Fiica bărbatului a spus că dacă acesta e pe moarte, îl ia acasă.

Au scris în foaia de urgență că refuză internarea

Reprezentanţii spitalului spun că rudele pacientului au refuzat internarea.

„Persoanele respective nu ar fi trebuit să refuze internarea. Au refuzat internarea, au semnat în foaie, şi-au asumat întreaga răspundere. Au refuzat, au scris în foaia de urgenţă că refuză internarea, contrar indicaţiilor, pentru că medicul de gardă a vrut să-l interneze, dându-şi seama că e o urgenţă şi că o să moară dacă nu e tratat. Dânşii şi-au asumat această răspundere, după aceea mai voiau o salvare de trimis acasă. Şi cum era şi firesc, până la urmă, pacientul a decedat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.

El a spus că bărbatul a fost îngrijit în spital timp de mai multe ore şi că era în stare gravă când a fost adus.

„A fost îngrijit la noi de la ora 12.50, de când a venit, până la ora 16.20, când a plecat. S-a prezentat cu hemoragie digestivă, era cu fibrilaţie, cu insuficienţă cardiacă şi cu şoc hemoragic. Practic, ei sunt de vină, pentru că ei au refuzat. Filmările degeaba le-au făcut, pentru că, din moment ce tu semnezi că vrei să iei pacientul în halul acela, pentru că era caz de reanimare, trebuia să i se bage sânge urgent. Dacă i se băga sânge, nu murea omul. Nu i s-a băgat sânge, a murit imediat”, a spus reprezentantul spitalului.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nereguli grave descoperite la depozitul care a ars ieri...

În urma verificărilor efectuale după incendiul izbucnit...

ȘTIRI GdS

Minor de 17 ani, reţinut pentru conducere fără permis

Poliţiştii doljeni au dispus, ieri, reţinerea unui minor de 17 ani, din Craiova, depistat conducând fără permis.

Traficanţi de droguri şi etnobotanice, reţinuţi de procurori

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT au efectuat 39 de percheziţii domiciliare şi au reţinut 12 traficanţi...
00:03:29

Noi proteste violente în SUA. Doi polițiști au fost...

Doi polițiști au fost răniți după ce au fost împușcați miercuri seară în orașul Louisville (Kentucky). Incidentul a avut loc în timpul...

Autoturism răsturnat pe DJ 546. O tânără a fost...

O tânără de 25 de ani a fost rănită în urma unui accident produs în acestă dimineaţă, pe DJ 546, între Slatina şi Brebeni.

O femeie şi doi copii, morţi într-un apartament cuprins...

O femeie de 52 de ani şi doi copii de 3 şi 4 ani, pe care îi avea în grijă, au decedat într-un incendiu care a cuprins un apartament din Băileşti.

Ameninţare cu bombă la Paris. Tunul Eiffel a fost...

Turnul Eiffel din Paris a fost evacuat astăzi, în jurul prânzului, după primirea unei ameninţări cu bombă, au indicat administratorii turnului şi...