Acasă Eveniment Zece incendii de vegetaţie uscată stinse în ultimele 24 de ore

Zece incendii de vegetaţie uscată stinse în ultimele 24 de ore

-


În numai 24 de ore, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au acţionat pentru stingerea a zece incendii izbucnite la vegetaţie uscată. Unul dintre acestea a produs pagube materiale însemnate.

Cele zece incendii au izbucnit în cursul zilei de ieri, la vegetaţie uscată, litieră, lăstăriș și mărăciniș. Focul a izbucnit pe raza localităţilor Bobaiţa, Crețești, Schitul de Sus, Vrancea, Drobeta Turnu Severin, Breznița de Ocol, Șimian, Eșelnița, Bucura şi Nicolae Bălcescu. Flăcările au afectat peste 30 ha de teren. Incendiul izbucnit la vegetaţie uscată pe raza localităţii Schitul de Sus s-a extins şi a produs pagube materiale însemnate. Incendiul a izbucnit ca urmare a folosirii focului în spaţii deschise, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. Incendiul a cuprins:

  • 3 anexe gospodărești,
  • aproximativ 10 ha de vegetaţie uscată,
  • 4 autoturisme dezafectate,
  • o casă de locuit construită din lemn,
  • 4 clăi de fân,
  • 7 mc. lemne de foc și 210 m liniari gard de lemn. Incendiu a fost lichidat de către pompieri, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi un ATV de stins incendii.
Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.