Suspectul a fost reţinut în cursul zilei de luni
Suspectul a fost reţinut în cursul zilei de luni

Poliţiştii de la Secţia 4 au reţinut, luni, un tânăr, de 25 de ani, din comuna Voineasa, judeţul Olt, acuzat că a tâlhărit o craioveancă de 19 ani. Fapta a fost comisă la începutul lunii mai, pe strada Bucovina din Craiova. 

„Poliţiştii au fost sesizaţi în noaptea de 4/5 mai despre faptul că o tânără de 19 ani, care se deplasa pe o stradă din Craiova, vorbind la telefonul mobil, a fost împinsă din spate şi doborâtă la pământ de un bărbat necunoscut. Acesta i-a sustras telefonul în valoare de aproximativ 2.000 de lei şi apoi a fugit“, au explicat poliţiştii doljeni.

În aceeaşi noapte, oamenii legii au căutat suspectul, însă nu au reuşit să dea de urma lui. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că autorul tâlhăriei este un tânăr, de 25 de ani, din Voineasa, Olt. În acelaşi dosar de tâlhărie calificată este cercetat un alt inculpat, un bărbat de 28 de ani, care a vândut telefonul furat. 

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat un tânăr, de 25 de ani, din comuna Voineasa, bănuit de comiterea faptei respective. De asemenea, poliţiştii au mai stabilit faptul că un alt tânăr, de 28 de ani, din comuna Bârza, judeţul Olt, l-ar fi ajutat pe cel în cauză să valorifice telefonul mobil. Din acest motiv, cercetările au fost extinse şi pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire“, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

De la conducere fără permis la tâlhărie

Tânărul de 25 de ani a fost reţinut în cursul zilei de luni, urmând să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă. 
Principalul suspect din acest dosar a mai avut probleme cu legea. Pe 20 iunie, tânărul de 25 de ani a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea a două infracţiuni de conducere a unui vehicul cu permisul suspendat.
Inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.