20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate40.000 de flacoane cu parfum contrafăcute, descoperite la Giurgiu

40.000 de flacoane cu parfum contrafăcute, descoperite la Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit într-un camion, condus de un turc, aproximativ 40.000 de flacoane cu parfum, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute. Acestea sunt susceptibile a fi contrafăcute.

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, ieri, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion  înmatriculat în România, un turc de 50 de ani,  care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, şerveţele din Turcia pentru o firmă din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţistii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit,  fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.  

În urma controlului amănunţit, poliţistii de frontieră au descoperit, ascunsă în spatelele unui rând de cutii de şerveţele, zeci de bax-uri ce conțineau cantitatea totală de 39.518 flacoane cu parfum, ce purtau insemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Marfa valora aproape 2,5 milioane de euro

La cercetări, şoferul a declarat că a fost angajat de un conaţional să transporte în România camionul încărcat cu şerveţele  şi nu avea cunoştinţă despre faptul că în camion se află  şi parfumuri.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” și ”folosirea de acte nereale”. De asemenea, întreaga cantitate de parfumuri, în valoare estimată de 2.469.875 de euro dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost predată Biroului Vamal Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS