10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSalvatorii au căutat în iarbă de un metru, un bătrân de 86 de ani

Salvatorii au căutat în iarbă de un metru, un bătrân de 86 de ani

Un bătrân de 86 de ani din judeţul Arad care a plecat în pădure după uscături şi nu a mai revenit a fost căutat, zeci de minute, în iarbă de un metru. Poliţişti, jandarmi şi voluntari l-au găsit găsit căzut, deshidratat. Bătrânul era fericit că nu l-a prins noaptea în pădure, relatează MEDIAFAX.

O vârstnică a sesizat, joi, Postul de Poliţie Moneasa că soţul ei de 86 de ani, Marc Pavel, a plecat de dimineaţă în pădure după vreascuri şi uscături, în zona Dealului Delani, şi nu s-a întors la masa de prânz.

Poliţişti, jandarmi montani, salvatorii, lucrătorii din Primărie şi voluntarii au pornit căutarea în zona indicată de femeie, pe o suprafaţă de 1-8 kilometri în amonte de casa ei.

Prin iarbă înaltă de un metru, aproape de liziera pădurii, după zeci de minute de căutări, unul dintre salvatori a auzit o voce firavă care l-a condus către vârstnic. Acesta era căzut, deshidratat, dar fericit că nu l-a prins noaptea singur, lângă pădure.

Salvatorii l-au dus pe bărbat pe braţe şi apoi cu ATV-ul până la autospeciala SAJ, sosită între timp pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

„Din fericire, Marc Pavel este în afara oricărui pericol, alături de familia sa, în Moneasa, unde aerul e rarefiat, oamenii puţini, dar la greu sunt mereu împreună”, spun poliţiştii arădeni.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS