17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPui de râs, sugrumat cu un lanț

Pui de râs, sugrumat cu un lanț

Imagini revoltătoare apărute pe Facebook au condus la o anchetă de braconaj în judeţul Braşov. În câteva fotografii postate pe internet de un tânăr din satul Mesendorf se vede un pui de râs sugrumat cu un lanţ, scrie ProTV.

Asociaţiile de protecţie a animalelor au reacţionat imediat, nu numai pentru că specia este strict protejată, ci şi pentru că bietul pui a fost tratat cu maximă cruzime.

Fotografiile au fost postate acum două seri, iar cel care le-a făcut publice întreabă ce animal este în imagini. Poliţiştii braşoveni s-au autosesizat, având în vedere că vânarea, deţinerea şi capturarea râsului este strict interzisă.

Ei au identificat două persoane care ar fi implicate în acest caz: e vorba despre un băiat de 17 ani, care a şi postat imaginile, şi un bărbat de 32 de ani. Luat la întrebări, adolescentul a povestit că nu el a ucis acest pui de râs, ci câinii de la o stână. Cadavrul animalului va fi examinat de medicii de la direcţia sanitar veterinară Sibiu, care trebuie să stabilească în ce condiţii a murit linxul.

Vezi articolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

SursaProTV

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS