14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă la Postul de poliţie Dioşti

Anchetă la Postul de poliţie Dioşti

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a trimis o echipă de control la postul de poliţie din comuna Dioşti. Asta după ce, ieri-dimineaţă, în presă au apărut informaţii despre cazul unei tinere de 16 ani, din comună, care este ameninţată cu moartea de fostul prieten. Este vorba de Izabela Biră, elevă a Liceului Pedagogic din Craiova.

Tânăra a susţinut că, după ameninţările cu moartea, fostul prieten a intrat de două ori peste ea în casă. În schimb, poliţiştii au ameninţat că o amendează dacă mai sună la 112.
Fata este prietenă cu Mihaela Melencu, de 18 ani, din Dioşti, care a dispărut pe data de 14 aprilie. Plângerea a ajuns la Postul de Poliţie Dioşti, iar cercetările au fost preluate de poliţiştii de la Secția Poliție Coșoveni.

Anchetă la Postul de poliţie Dioşti

Ieri, poliţia s-a pus în mişcare după ce povestea fetei a apărut în presă. „Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la cele sesizate de o tânără de 16 ani, din Dioşti, în prezent, la nivelul Postului de Poliţie Dioşti se află în lucru un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi ameninţare. Plângerea a fost depusă împotriva unui tânăr de 22 de ani, din aceeaşi localitate, care la data de 4 iulie ar fi pătruns în locuinţa celei în cauză şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Dolj.

Conduita poliţiştilor, verificată de superiori

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, s-a dispus efectuarea unui control la postul din Dioşti. 
„Având în vedere faptul că au fost semnalate şi alte aspecte referitoare la conduita poliţiştilor care au intervenit la eveniment, în cauză, conducerea inspectoratului a dispus deplasarea la Postul de Poliţie Dioşti a şefului de secţie şi a unei echipe de control, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, care va verifica toate aspectele sesizate. Urmează ca, în funcţie de rezultatul verificărilor, să fie dispuse măsurile legale. De asemenea, precizăm faptul că, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, au fost realizate în mod constant instruiri cu privire la modul de intervenţie la evenimente. Comportamente precum cele prezentate nu sunt tolerate la nivelul instituţiei noastre, urmând a fi dispuse măsuri drastice, în situaţia în care acestea se adeveresc“, se mai arată în comunicatul emis ieri de IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS