6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAdjuncții Poliției Olt au mers la Caracal abia după ora 18.15

Adjuncții Poliției Olt au mers la Caracal abia după ora 18.15

Deși joi, la ora 11.44, un polițist l-a informat pe adjunctul șefului IPJ Olt despre dispariția Alexandrei, acesta a preferat să participe la bilanțul unor poliții locale, cei doi adjuncți ai IPJ Olt ajungând în Caracal abia după ora 18.15. 

De asemenea, șeful demis al Poliției Olt a postat un mesaj pe whatsapp, pe grupul de comandă din care fac parte șefii inspectoratelor județene, adjuncții acestora și conducerea I.G.P.R., fără a-l informa însă direct pe șeful Poliției Române, potrivit Mediafax. Acestea sunt o parte din concluziile raportului Ministerului de Interne, care arată că operatorii 112, dar şi poliţiştii din teren, precum şi cei din conducerea IPJ Olt au încălcat numeroase proceduri. În același document se mai menționează că operatorul 112 de la Poliția Olt lucrează singur pe o tură de 24 de ore.

Tatăl Alexandrei a anunţat dispariţia fiicei sale miercuri, la ora la 20.30, iar poliţiştii au început cercetările în Caracal a doua zi

Deşi tatăl fetei de 15 ani a anunţat dispariţia Alexandrei miercuri, 24 iulie, la 20.30, cercetările în acest caz au început abia a doua zi dimineaţă, la 8.30, debutând tardiv, arată concluziile raportului Ministerului Afacerilor Interne.

Neraportarea situaţiei de către ofiţer şefului său ierarhic a avut drept consecinţă faptul că în intervalul orar 08.30 – 11.00, din data de 25.07.2019, acţiunile operative au fost efectuate doar de către şeful postului de poliţie, fără a fi angrenaţi aţi poliţişti în sprijin, operaţiunile derulându-se pe o arie restrânsă.
Şeful Poliţiei municipiului Caracal, deşi a luat la cunoştinţă de eveniment de la şeful P.P. Dobrosloveni la ora 08.30 de dispariţia minorei, iar la 11.45 fiind informat că aceasta a apelat prin SNUAU 112 şi a solicitat ajutor reclamând că a fost răpită şi violată, ofiţerul s-a limitat ca la ora 12.15 să apeleze pe reţeaua internă de telefonie a MAI pe adjunctul şefului I.P.J. Olt, ocazie cu care secretara acestuia din urmă i-a precizat că ambii adjuncţi ai şefului inspectoratului sunt ieşiţi din unitate, cel aflat la comandă aflându-se la bilanţul Poliţiei oraşului Scorniceşti.

Totodată, şeful Poliţiei Caracal nu i-a cerut secretarei să îi transmită ofiţerului aflat la conducerea inspectoratului un mesaj cu privire la situaţia de fapt sau să îl apeleze personal pe telefonul mobil pentru a-i raporta despre eveniment. Astfel, ofiţerul nu a raportat situaţia şefilor ierarhici şi a limitat astfel implicarea mai multor agenţi în cazul de dispariţie. 

Vezi articolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS