17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Direcției pentru Agricultură Gorj, judecat pentru luare de mită

Şeful Direcției pentru Agricultură Gorj, judecat pentru luare de mită

Procurorii DNA din Craiova au anunţat, luni, trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a lui Dan Tănăsescu, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj. Bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii, ambele în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupţie au reţinut că Tănăsescu a primit mită de la patru persoane suma totală de 7.800 de lei.

„În perioada octombrie – decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 de lei. Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii subvenției pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”“, au explicat anchetatorii.

Aceştia din urmă mai spun că Tănăsescu a făcut obiectul unei acţiuni de prindere în flagrant în decembrie 2018. „Inculpatul Tănăsescu Dan a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 de lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, au mai precizat procurorii DNA.

Probleme şi în declaraţia de avere

Anchetatorii mai spun că acelaşi Dan Tănăsescu a făcut menţiuni nereale în declaraţiile de avere din anii 2014-2016, de unde şi acuzaţia de fals în declaraţii. „Din analiza declarațiilor de avere, din perioada 2014 – 2016, date pe propria răspundere de către inculpatul Tănăsescu Dan, a rezultat faptul că acesta a făcut, în cuprinsul lor, mențiuni necorespunzătoare adevărului, în totală contradicție cu situația reală de fapt. Nu a menționat suma totală deținută ca active financiare și implicit nici achiziționarea de unități la un fond de investiții“, susţin procurorii DNA din Craiova.

În cursul anchetei, a fost pus sechestru pe sumele de 120.762 de lei și 30.130 de euro, ridicate de la inculpatul Tănăsescu Dan, după cum au mai precizat anchetatorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Gorj.

SursaDNA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS