16.3 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Un copil de 13 ani a fost muşcat de o viperă

Un copil de 13 ani a fost muşcat de o viperă

Un copil de 13 ani, din Deva, a fost muşcat de o viperă. Medicii au precizat că băiatul a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din oraş. După administrarea serului antiviperin el o să fie transferat la spitalul de copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, a informat, astăzi, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

„Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22,30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost muşcat de o viperă de un deget. Copilului i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Louis Ţurcanu’ din Timişoara’ „, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, Delia Băda.

Care sunt primele măsuri de ajutor

Potrivit acesteia, SJU Deva are în stoc ser antiviperin pentru situaţiile de urgenţă.

„Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură”, a menţionat managerul SJU Deva.

În cazul unei muşcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârstă, de condiţia fizică şi starea de sănătate, au afirmat reprezentanţii SJU Deva, potrivit Agerpres.ro.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Biciclist accidentat mortal la Cătunele

Un biciclist a murit aseară, după ce...

ȘTIRI GdS

Biciclist accidentat mortal la Cătunele

Un biciclist a murit aseară, după ce a fost lovit de un autoturism în comuna gorjeană Cătunele. Din...

Germania ridică gard la graniţa cu Polonia pentru a...

Landul german Brandenburg va ridica un gard permanent de-a lungul graniţei cu Polonia pentru împiedica răspândirea pestei porcine africane, a anunţat marţi...

Spitalul Elias, anchetat pentru că nu a raportat toate...

Spitalul Elias din București este anchetat de DSP Bucureşti, deoarece unitatea medicală nu a raportat mai multe îmbolnăviri de COVID-19, anunţă Digi24....

Impact între un microbuz şi un autoturism, lângă Poiana...

Cinci persoane au fost rănite în urma unui accident produs în acestă dimineaţă, pe DN 55A, la ieşire din comuna Poiana Mare.

Tragedie la Băileşti: Un adult şi doi copii, morţi...

Un adult şi doi copii au murit în această dimineaţă după ce apartamentul în care se aflau a fost cuprins de flăcări....

Șofer bătut în trafic, pe Calea București

Un bărbat de 35 de ani, din Robănești, a fost transportat la spital după ce a fost bătut în trafic, în noaptea de marți spre miercuri. Incidentul a avut loc în Craiova, pe Calea București.