Acasă Eveniment A murit Ross Perot, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri

A murit Ross Perot, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri

-

Miliardarul filantrop Ross Perot, fost candidat independent la preşedinţia SUA, a murit marţi, la vârsta de 89 de ani, potrivit CNBC.

Ross Perot a fost diagnosticat în februarie cu o boală incurabilă, potrivit publicaţiei Dallas News. „În afaceri, la fel ca în viaţă, Ross era un om de acţiune integru”, afirmă apropiaţii săi. Perot era tatăl a cinci copii.  

Ce avere a lasat în urmă Ross Perot

Averea lui Perot este estimată de revista Forbes la patru miliarde de dolari, scrie presa americană, preluată de AFP. 

Perot a candidat pentru preşedinţia Statelor Unite de două ori, în 1992 şi 1996. Miliardarul a fost unul dintre pionierii industriei de servicii IT şi a fondat Electronic Data Systems în 1962, pentru ca 26 de ani mai târziu să pună bazele companiei Perot Systems Corp. Candidat la preşedinţia americană în 1992, el a reuşit să obţină 18,9% din voturi, ceea ce a condus la înfrângerea republicanului George Bush de către democratul Bill Clinton.

Perot a investit în compania NeXT. Această entitate a fost fondată de Steve Jobs, după ce a părăsit compania Apple. Ross Perot a crezut foarte mult în creatorul iPhone-urilor. 

Miliardarul şi-a conturat o imagine de patriot în momentul în care a început să se implice public în subiectul Războiului din Vietnam. El susţinea că sute de americani au fost lăsaţi în urmă, în sud-estul Asiei, după ce s-a terminat războiul.

Autor: Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS