Acasă Eveniment A murit Ross Perot, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri

A murit Ross Perot, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri

-

Miliardarul filantrop Ross Perot, fost candidat independent la preşedinţia SUA, a murit marţi, la vârsta de 89 de ani, potrivit CNBC.

Ross Perot a fost diagnosticat în februarie cu o boală incurabilă, potrivit publicaţiei Dallas News. „În afaceri, la fel ca în viaţă, Ross era un om de acţiune integru”, afirmă apropiaţii săi. Perot era tatăl a cinci copii.  

Ce avere a lasat în urmă Ross Perot

Averea lui Perot este estimată de revista Forbes la patru miliarde de dolari, scrie presa americană, preluată de AFP. 

Perot a candidat pentru preşedinţia Statelor Unite de două ori, în 1992 şi 1996. Miliardarul a fost unul dintre pionierii industriei de servicii IT şi a fondat Electronic Data Systems în 1962, pentru ca 26 de ani mai târziu să pună bazele companiei Perot Systems Corp. Candidat la preşedinţia americană în 1992, el a reuşit să obţină 18,9% din voturi, ceea ce a condus la înfrângerea republicanului George Bush de către democratul Bill Clinton.

Perot a investit în compania NeXT. Această entitate a fost fondată de Steve Jobs, după ce a părăsit compania Apple. Ross Perot a crezut foarte mult în creatorul iPhone-urilor. 

Miliardarul şi-a conturat o imagine de patriot în momentul în care a început să se implice public în subiectul Războiului din Vietnam. El susţinea că sute de americani au fost lăsaţi în urmă, în sud-estul Asiei, după ce s-a terminat războiul.

Autor: Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Pakistan a transformat toate vagoanele de la clasele business în secţii de carantină

Căile ferate naţionale din Pakistan au transformat toate vagoanele de la clasele business ale trenurilor în secţii mobile de carantină pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.