Acasă Eveniment A sărit pe geamul casei în flăcări

A sărit pe geamul casei în flăcări

-

Un vâlcean a sărit pe geamul casei în flăcări, din comuna Ioneşti, sat Fişcălia. Întâmplarea a avut loc, în această dimineaţă, după ce în locuinţa vâlceanului a izbucnit un incendiu. Pompierii militari au intervenit pentru stingerea focului. Bărbatul, de 50 de ani, a suferit diverse politraumatisme, o plagă la picior şi arsuri de gradul 1 și 2 pe membre. Un echipaj SAJ i-a acordat îngrijiri la faţa locului, iar apoi l-a transportat la spital. Până la stingerea incendiului, au ars: bunuri din bucătărie (mobilier) si degradat butelia şi aragazul. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este scăparea de gaze de la instalația de alimentare a aragazului, potrivit ISU Vâlcea. Butelia a fost racordată în cursul zilei de ieri. În momentul când bărbatul a intrat în bucătărie și a aprins corpului de iluminat s-a produs evenimentul.

Sfaturi de respectat

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • Dacă în locuinţă se simte miros de gaz, nu folosiţi instalaţia electrică şi nu aprindeţi bricheta, chibritul etc. Deschideţi larg fereastra pentru a aerisi bine încăperea, şi dacă mirosul persistă, anunţaţi echipele de intervenţie specializate.
  • Nu lăsaţi în funcţiune şi nesupravegheate aparatele de încălzire sau preparare a hranei (sobă, aragaz etc.) care utilizează gaze combustibile!
  • Pe timpul funcţionării aparatelor care utilizează gaze, asiguraţi ventilarea încăperilor în care sunt amplasate;
  • La aragazurile racordate la instalaţie prin furtun, acesta trebuie să fie tip „gaz”, să aibă lungimea de maxim 1 m şi capetele bine fixate şi asigurate cu coliere; verificaţi cu regularitate starea furtunului de racordare;
  • Pentru verificarea etanşeităţii instalaţiei şi a racordurilor utilizaţi numai soluţie de apă şi săpun şi nu flacără;
  • Din cauza unui curent de aer sau a unui lichid care se poate revărsa dintr-un vas aflat pe foc ori, scăderii presiunii gazului metan pe instalaţie, îndeosebi în zile cu temperaturi coborâte, exista riscul stingerii flăcării, gazele combustibile nearse acumulându-se în încăperi în cantităţi ce pot forma amestecuri explozive, creând riscul producerii unor explozii violente.

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...