11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA sărit pe geamul casei în flăcări

A sărit pe geamul casei în flăcări

Un vâlcean a sărit pe geamul casei în flăcări, din comuna Ioneşti, sat Fişcălia. Întâmplarea a avut loc, în această dimineaţă, după ce în locuinţa vâlceanului a izbucnit un incendiu. Pompierii militari au intervenit pentru stingerea focului. Bărbatul, de 50 de ani, a suferit diverse politraumatisme, o plagă la picior şi arsuri de gradul 1 și 2 pe membre. Un echipaj SAJ i-a acordat îngrijiri la faţa locului, iar apoi l-a transportat la spital. Până la stingerea incendiului, au ars: bunuri din bucătărie (mobilier) si degradat butelia şi aragazul. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este scăparea de gaze de la instalația de alimentare a aragazului, potrivit ISU Vâlcea. Butelia a fost racordată în cursul zilei de ieri. În momentul când bărbatul a intrat în bucătărie și a aprins corpului de iluminat s-a produs evenimentul.

Sfaturi de respectat

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • Dacă în locuinţă se simte miros de gaz, nu folosiţi instalaţia electrică şi nu aprindeţi bricheta, chibritul etc. Deschideţi larg fereastra pentru a aerisi bine încăperea, şi dacă mirosul persistă, anunţaţi echipele de intervenţie specializate.
  • Nu lăsaţi în funcţiune şi nesupravegheate aparatele de încălzire sau preparare a hranei (sobă, aragaz etc.) care utilizează gaze combustibile!
  • Pe timpul funcţionării aparatelor care utilizează gaze, asiguraţi ventilarea încăperilor în care sunt amplasate;
  • La aragazurile racordate la instalaţie prin furtun, acesta trebuie să fie tip „gaz”, să aibă lungimea de maxim 1 m şi capetele bine fixate şi asigurate cu coliere; verificaţi cu regularitate starea furtunului de racordare;
  • Pentru verificarea etanşeităţii instalaţiei şi a racordurilor utilizaţi numai soluţie de apă şi săpun şi nu flacără;
  • Din cauza unui curent de aer sau a unui lichid care se poate revărsa dintr-un vas aflat pe foc ori, scăderii presiunii gazului metan pe instalaţie, îndeosebi în zile cu temperaturi coborâte, exista riscul stingerii flăcării, gazele combustibile nearse acumulându-se în încăperi în cantităţi ce pot forma amestecuri explozive, creând riscul producerii unor explozii violente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS