11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentElevă accidentată pe un traseu montan din Vâlcea

Elevă accidentată pe un traseu montan din Vâlcea

O elevă de 17 ani și jumătate este accidentată pe un traseu montan din Vâlcea, în localitatea Racovița. Fata se află pe o cărare de munte unde traseul este accidentat. De două ore se acționează pentru a fi coborâtă la ambulanță. În zonă acționează Jandarmeria montană, Salvamont Vâlcea și SMURD Brezoi,

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Vâlcea, fata care s-a accientat se află într-o tabără pe Valea Băieșului și a plecat pe traseul montan cu alți colegi neînsoțiți.
”Este o tabără de cercetași pe Valea Băiașului. Din informațiile pe care le avem un grup de șase copii au plecat neînsoțiți pe traseul montan și într- adevăr o fată de 17 ani și jumătate s- a accidentat. Are un traumatism la membrul inferior. Se află în localitatea Racovița. Ambulanța nu poate urca până în zona respectivă unde se află fata, terenul este accidentat. Ne- au venit în sprijin SMURD Brezoi, jandarmeria montană și salvamontul Vâlcea pentru a coborî fata. În momentul în care coboară i se vor face toate investigațiile necesare. Apelul la 112 a fost la 14.47, acțiunea este în desfășurare de aproape două ore”, a precizat Adrian Popescu purtător de cuvânt Serviciu Ambulanță Vâlcea.

La acest accident au fost solicitați și pompierii din cadrul ISU Vâlcea. Potrivit lor fetei i s-a dislocat genunchiul drept în timp ce parcurgea traseul. Eleva nu este din județul Vâlcea, ci din zona Moldovei.

Pacienta de pe munte este conştientă, cooperantă, a fost monitorizată şi s-a început deplasarea către ambulanţa SMURD.
La fața locului sunt 3 paramedici SMURD, 2 persoane de la salvamont, 3 jandarmi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS