17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la traficanţii de persoane

Percheziţii la traficanţii de persoane

Procurorii DIICOT, împreună cu anchetatori francezi şi un reprezentant Europol, au desfăşurat o acţiune în judeţul Dolj pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane şi proxenetism.
Numai din localitatea Urzicuţa, de la domiciliul unui suspect, oamenii legii au ridicat trei autoturisme, bani, telefoane mobile, cartele telefonice, bijuterii din aur şi înscrisuri.


„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2015 și până în prezent, mai mulţi bărbaţi ar fi racolat și transportat în Franța tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția. Banii obținuți ar fi fost însușiți de către aceștia, fiind investiți în bunuri mobile și imobile. În urma perchezițiilor din România, poliţiştii au depistat și condus la sediul DIICOT Craiova trei persoane, în vederea audierii și continuării cercetărilor“, au precizat anchetatorii.

În același timp, autoritățile judiciare din Franța au pus în executare șapte mandate de percheziție domiciliară, în localităţile Rennes şi Nantes, vizând alte nouă persoane.

Ulterior, autoritățile franceze au emis mandate europene de arestare preventivă pe numele a şase persoane. Trei dintre acestea au fost depistate pe teritoriul României, una pe teritoriul Italiei şi una pe teritoriul Germaniei.
În acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS