Acasă Local Dolj Razie a poliştilor de la Locală

Razie a poliştilor de la Locală

-

Lucrătorii Poliției Locale a Municipiului Craiova au efectuat, în perioada 10 – 12 iunie, mai multe acţiunii atât ziua, cât şi noaptea, pentru depistarea persoanelor ce încalcă regulile de conviețuire socială. Poliţiştii au verificat locurile de joacă, foișoarele amenajate de Primăria Craiova, zonele imediate și părculețele din jurul blocurilor de locuințe, etc

Sancţionaţi pentru că au aruncat cojile de seminţe pe jos

Au fost aplicate un număr total de 97 sancțiuni contravenționale (din care 81 amenzi și 16 avertismente), după cum urmează:

  • 8 sancțiuni pentru practicarea cerșetoriei, precum şi determinarea minorilor la săvârşirea unor astfel de fapte,
  • 33 sancțiuni pentru consumul de alcool pe domeniul public,
  • 4 sancțiuni pentru injurii și comportament obscen,
  • 38 sancțiuni pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public și a chiștoacelor de țigări,
  • 12 sancțiuni pentru fumat în incinta locurilor de joacă,
  • 1 sancțiune pentru distrugerea materialului dendofloricol,
  • 1 sancțiune pentru efectuarea de acte de comerț neautorizat pe domeniul public şi confiscare a respectivelor bunuri.

De asemenea, s-a dispus confiscarea sumelor de bani găsite asupra persoanelor ce apelau la mila publicului, bani ce proveneau din exercitarea activitatății de cerșetorie.
Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 21.025 de lei.

Acţiuni similare în „Săptămâna prevenţiei”

Bunuri confiscate

Astfel de acțiuni au fost realizate după ce, în perioada 18 – 24 martie 2019, Poliția Locală a Municipiului Craiova a desfășurat acțiuni preventive sub egida „Săptămâna prevenţiei”. Acestea au avut ca scop aducerea la cunoștința cetățenilor a prevederilor legale și a hotărilor emise de Consiliul Local al Municipiului Craiova, cu privire la circulația pietonală și auto, a ordinii și liniștii publice, a desfășurării activităților de comerț în locurile speciale cu această destinație, a respectării reglementărilor privind călătoria cu mijloace auto ce asigură transportul public comun, etc., acțiunile având caracter preventiv, educativ și de informare, fiind purtate discuții referitoare la reglementările legale și la obligativitatea respectării acestora cu aproximativ 3.200 de persoane.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.