14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri9,5 milioane de euro pentru construcţia a 242 de noi staţii de încărcare maşini electrice

9,5 milioane de euro pentru construcţia a 242 de noi staţii de încărcare maşini electrice

Uniunea Europeană va acorda Renovatio e-charge un grant de 9,5 milioane de euro pentru construcţia în România a unui număr de 242 de noi staţii de încărcare de mare putere pentru maşini electrice.
Agenţia Executivă Europeană pentru Clima, Infrastructura şi Mediu (CINEA) a semnat recent acordurile de finanţare cu membrii Consortiului EXPAND-E (EXpanding Performance and Network Density – Electric), din care face parte si Renovatio e-charge.

Se instalează peste 450 de locaţii, din 22 de state membre UE

”Consorţiul EXPAND-E instalează în perioada iunie 2022 – iunie 2025, în peste 450 de locaţii, din 22 de state membre UE. Va fi un total de 2.100 de puncte de încărcare (150-350kW), destinate vehiculelor electrice uşoare şi grele de transport marfă. UE finanţează acest proiect prin acordarea unui grant în valoare de 70 de milioane de euro. Din aceştia, 9,5 milioane de euro revin României”, a declarat Alexandru Teodorescu, Managing Partner al Renovatio e-charge.

Renovatio e-charge face parte din ecosistemul de companii Renovatio şi administrează în prezent cea mai mare reţea de încărcare a maşinilor electrice, care cuprinde peste 655 de puncte de încarcare la nivel naţional.

În cadrul proiectului european EXPAND-E, Renovatio e-charge va instala până la 222 de puncte de încarcare de mare putere, de minimum 150kW, dedicate vehiculelor electrice uşoare şi 20 de puncte de încarcare, cu o putere de minimum 350kW, destinate vehiculelor electrice de transport greu (camioane, autobuze şi autocare), în 53 de locaţii de-a lungul coridoarelor principale ale reţelei TEN-T din România.

Citeşte şi: Marian Neacșu va fi ministru interimar al Muncii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS