10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani EuropeniCe rezultate s-au obţinut în Dolj prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria

Ce rezultate s-au obţinut în Dolj prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria

Ce rezultate s-au obţinut în Dolj prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria 2022. Secretariatul Comun (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria), Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, România) și Autoritatea Națională (Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, Bulgaria) au organizat, la Craiova, Conferinţa Anuală a Programului Interreg V-A România-Bulgaria. Aceasta a avut ca obiectiv principal prezentarea rezultatelor obținute în cadrul proiectelor finanțate de Programul Interreg V-A România-Bulgaria.

Evenimentul a fost organizat la Centrul Cultural „Constantin Brâncuși”, nume care a fost întotdeauna asociat cu imaginea și creativitatea românească. Astfel, beneficiarii au avut ocazia să spună poveștile ce au stat la baza proiectelor pe care le-au implementat și au împărtășit impresii despre modul în care acestea au îmbunătățit calitatea vieții oamenilor din zonă, după cum se precizează într-un comunicat al Consiliului Judeţean Dolj.

Publicul prezent a urmărit cu interes povestea proiectului RoBg 578, „Călătorind pe note muzicale – popularizarea patrimoniului natural, a resurselor și a patrimoniului cultural din regiunea transfrontalieră”, implementat de către Sinfonietta – Vidin și Filarmonica „Oltenia” din Craiova. În același timp, au aflat informații importante despre îmbunătățirea siguranței transportului în sectorul româno-bulgar al fluviului Dunării, prezentate în proiectul RoBg 522, „Îmbunătățirea siguranței transportului în zona comună bulgaro-română a fluviului Dunărea prin dezvoltarea răspunsului de urgență prin cooperare transfrontalieră”, implementat de Agenția Executivă „Administrația maritimă” din Bulgaria și Autoritatea Navală Română din România.

Ce proiecte au mai fost implementate prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria

Beneficiarii proiectul RoBg 290, „Comorile scrise ale Dunării de Jos”, implementat de către Fundaţia Globală a Bibliotecilor din Bulgaria, Biblioteca Alexandru și Aristia Aman din Craiova și Biblioteca Regională „Lyuben Karavelov“ din Ruse, au prezentat publicului comorilor scrise ale Dunării de Jos.

Ce rezultate s-au obţinut în Dolj prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria 2022

Prin Proiectul RoBg 449, „ Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea”, implementat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri – Vidin și Patronatul Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Calafat s-a marcat importanța amintirii războiului, cât și aprecierea libertății. Proiectul RoBg 416, „Eforturi comune împotriva dezastrelor naturale”, implementat de Municipalitatea Mezdra din Bulgaria și Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți, a prezentat eforturile comune împotriva dezastrelor naturale.

Conferința s-a bucurat de prezența unor personalități marcante pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria, mai specific, de prezența Excelenței Sale, Domnul Ambadasor al Republicii Bulgare, Radko VLAYKOV, cât și de reprezentanta Comisiei Europene, Nathalie VERSCHELDE. Pentru mai multe informații despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar și despre proiectele finanțate, accesați pagina de internet www.interregrobg.eu și site-ul noului program www.interregviarobg.eu.

Citeşte şi: S-a deschis „robinetul“ cu 1,2 miliarde de euro pentru Oltenia. Care sunt priorităţile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS