27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani EuropeniCoronavirus: Comisia Europeană alocă suplimentar 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor vaccinuri

Coronavirus: Comisia Europeană alocă suplimentar 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor vaccinuri

Comisia Europeană a anunțat astăzi că va cofinanţa, cu 100 de milioane de euro, o cerere de propuneri lansată de Coaliţia pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariţiei unei epidemii (CEPI) pentru a sprijini dezvoltarea rapidă de vaccinuri împotriva coronavirusului. Sprijinul UE face parte din angajamentul Comisiei de a investi 1 miliard de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare şi inovare.

„Avem nevoie de tratamente şi vaccinuri eficiente pentru a elimina pericolul cauzat de coronavirus. De aceea, suntem mândri să susţinem eforturile CEPI de dezvoltare rapidă a celor mai promiţătoare potenţiale vaccinuri”, a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret Mariya Gabriel, citată într-un comunicat transmis miercuri de Comisia Europeană.

Prin sprijinul acordat CEPI în cadrul programului Orizont 2020 se vor finanţa activităţi de cercetare şi inovare, dar nu şi fabricarea de vaccinuri, mai arată CE.

În cadrul iniţiativei privind răspunsul mondial la coronavirus condusă de preşedintele CE Ursula von den Leyen au fost promise, până în prezent, 15,9 miliarde de euro pentru accesul universal la teste, tratamente şi vaccinuri împotriva COVID-19 şi pentru redresare la nivel mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS