5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani EuropeniKilometrii DJ 701 Teleorman, modificați din pix pe bani europeni, atrag corecții uriașe de la Comisia Europeană

Kilometrii DJ 701 Teleorman, modificați din pix pe bani europeni, atrag corecții uriașe de la Comisia Europeană

Drumurile din Teleorman sunt bune, în ciuda faptului că județul este unul dintre cele mai sărace din România. Explicația s-ar putea afla în birourile DNA, care investighează de o bună bucată de vreme un dosar celebru, în care kilometrul a ajuns să măsoare 800 de metri: Dragnea – Tel Drum.

Documente interne ale Consiliului Județean Teleorman ajunse pe masa procurorilor DNA ridică suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni în obținerea și implementarea unui proiect major de reabilitare rutieră din Teleorman, printre care falsificarea de documente și modificarea din pix a lungimii unor segmente de drum. Un control al Comisiei Europene și o verificare ulterioară a OLAF – Oficiul European de Luptă Antifraudă – au scos în evidență aceste demersuri de fraudare a fondurilor europene, ceea ce a determinat aplicarea unei corecții financiare de milioane de euro, suportate de bugetul de stat al României.

Vorbim despre două lucrări comandate de Consiliul Județean Teleorman, pe fonduri europene: reabilitarea Drumului Județean 701 (limita jud. Dâmbovița – Gratia – Poeni – Siliștea – Scurtu Mare – Slăvești – Ciolănești – Zâmbreasca – Dobrotești, km 44+240 – 104+890 (55,450km) și reabilitarea DJ 506 Cervenia-Vitănești-Băbăița-km 17+400-km 58+000. Ambele investiții au făcut obiectul investigațiilor Oficiului European de Luptă Antifraudă în cursul anului 2016. Lucrările au început în 2009 și s-au finalizat în 2016.

A fost una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean Teleorman, un proiect de 118.783.998,68 lei, din care buget eligibil de 92.102.341,02 lei, are ca deznodământ corecții financiare de milioane de euro pentru unul dintre cele mai sărace județe din România. Pe scurt, bugetul de stat a fost bun de plată.

Fostul prefect al județului Teleorman de la acea vreme, Teodor Nițulescu, își amintește cum bornele kilometrice care străbat Drumul Județean 701 au fost modificate, ajustându-se în teren cifre din documente. Așa se face că kilometrul de pe DJ 701 are o lungime reală de 800 de metri.

Citește tot articolul pe Liber în Teleorman.


Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și Liber în Teleorman în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS