Acasă Autostrada Olteniei Craiova: 29 de șoferi au rămas fără permis pentru că nu au...

Craiova: 29 de șoferi au rămas fără permis pentru că nu au acordat prioritate pietonilor

-

Efectivele Biroului Rutier Craiova au organizat și executat, ieri, în municipiu, o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor ce au acest drept.
Polițiștii rutieri au acționat cu precădere în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere soldate cu victime.
Astfel, ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 90 sancțiuni contravenționale de peste 23.600 lei, dintre acestea  29 sancțiuni fiind aplicate unor șoferi care nu au acordat prioritate de trecere unor pietoni angajați regulamentar în traversarea străzii. De asemenea, în cele 29 de cazuri  polițiștii rutieri au luat măsura complementară a reținerii persimului de conducere pe o perioadă de 30 de zile, iar 10 certificate de înmatriculare au fost retrase.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenii nu se mai aruncă să contracteze credite bancare haotic

În Oltenia, situaţia pe judeţe diferă, în ceea ce priveşte creditele contractate pe final de 2019. În unele judeţe au fost contractate sume mai mari sub forma împrumuturilor. În altele, a scăzut semnificativ valoarea totală a împrumuturilor. Un specialist spune că populaţia şi firmele nu se mai hazardează să împrumute oricum şi oricând credite de la bănci.