22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeDin prăjiturile sale au mâncat regina Angliei şi vedete internaţionale. Acum, deserturile lui Thanasis Tsagliotis se găsesc şi în Craiova

Din prăjiturile sale au mâncat regina Angliei şi vedete internaţionale. Acum, deserturile lui Thanasis Tsagliotis se găsesc şi în Craiova

În lumea cofetăriei mondiale, Thanasis Tsagliotis este deja un nume cunoscut şi extrem de apreciat. CV-ul său este impresionant, un întreg inventar de distincţii şi de experienţe în restaurante de cinci stele, în restaurante cu stele Michelin şi prezenţe la evenimente prestigioase. Thanasis este un maestru al deserturilor care nu mai are prea multe să demonstreze. Dar spiritul său neobosit este cel care a pavat calea acestor realizări şi care îl va călăuzi, cu siguranţă, şi de acum înainte către noi ţinte. Între timp, deserturile cofetarului grec, care au ajuns până la regina Angliei, pot fi savurate şi în România, în Craiova, Slatina sau Râmnicu-Vâlcea, datorită unei colaborări între acesta şi cofetăriile Arkadia.

Colaborarea cu Arkadia, o formulă a echilibrului perfect

După implementarea noului concept Arkadia, managerii apreciatului lanţ de cofetării şi-a u dorit şi o reinventare a gustului. Astfel, deşi au păstrat cele mai îndrăgite produse, şi-au dorit să aducă şi deserturi noi, direct din inima Greciei, aşa că au început o amplă cercetare de piaţă în Atena. Iar drumurile lor au dus la Thanasis.

“Am testat atunci toate cofetăriile reprezentative din Atena şi am căutat ceva care să se potrivească şi cu gustul şi cu aspectul prăjiturilor noastre. Am ajuns la cofetăria lui Thanasis, după care l-am contactat şi, cunoscându-l, am realizat ulterior ce alegere inspirată am făcut”, povesteşte Dan Scarlat, managerul Arkadia.

“Reţetele sale nu sunt doar teoretice, nu înseamnă o foaie cu nişte ingrediente. Ele sunt efectiv implementate, sunt reţete probate, verificate. Nu am căutat silicon, produse care arată toate la fel, de parcă ar fi din plastic. Am căutat o prăjitură distinctă, cu aspect natural. Am căutat echilibru şi la aspect şi la gust şi la preţ pentru a se potrivi cu conceptul Arkadia”, a mai spus Dan Scarlat.

Experienţă în restaurante cu stele Michelin

Iar colaborarea cu Thanasis Tsagliotis a însemnat o etapă nouă şi extraordinară, care a insuflat cofetăriilor Arkadia exact acea strălucire pe care echipa o căuta în procesul de rebranding.

Thanasis are o experienţă vastă în pregătirea de meniuri pentru deserturi pentru restaurante de 5 stele, în funcţie de bucătarul restaurantului. Îşi adaptează deserturile pentru a avea omogenitate cu meniul locului, o dovadă de versatilitate care spune multe despre talentul său.

După ce a lucrat în mai multe restaurante cu stele Michelin, şi-a deschis propria cofetărie la el acasă, în Atena, La Maison
A stat mulţi ani în Anglia, unde a lucrat inclusiv la un hotel de 5 stele unde servea masa însăşi regina. Din deserturile sale au gustat vedete internaţionale, a pregătit prăjuituri pentru evenimente mamut, alături de echipe de bucătari extrem de apreciaţi la nivel mondial.

Prăjiturile lui Thanasis Tsagliotis se găsesc în cofetăriile Arkadia

Originar din însorita Grecia, Thanasis nu este doar un cofetar, ci o adevărată legendă în domeniul dulciurilor. Spune că scopul său este să atingă, în acelaşi timp, simplitatea şi complexitatea, un obiectiv care necesită o explorare perpetuă a gusturilor şi abilitatea de a rămâne mereu conectat la cele mai noi tendinţe.
Prăjiturile lui Thanasis pot fi testate în orice cofetărie Arkadia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS