17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeEcografia mamară, salvatoare de vieţi. Reduceri în luna decembrie pentru pacientele Centrului Speranţa

Ecografia mamară, salvatoare de vieţi. Reduceri în luna decembrie pentru pacientele Centrului Speranţa

O simplă ecografie mamară poate depista cancerul şi poate salva viaţa pacientelor, în contextul în care cancerul mamar este principala cauză a deceselor la femei în România. O investigaţie accesibilă, nedureroasă şi neiradiantă poate face diferenţa, subliniază echipa medicală de la Clinica Speranţa din Craiova, care desfăşoară în luna decembrie o campanie promoţională de încurajare a screening-ului, oferind reduceri de 50 lei la ecografiile mamare.

Deşi datele privind eficienţa şi importanţa ecografiei mamare în screening-ul cancerului de sân există de ani buni, un nou studiu efectuat recent vine să consolideze informaţiile deja existente. Cercetătorii olandezi au arătat că ecografia a dus la un diagnostic precis la 90% dintre paciente.

Investigație accesibilă, fără efecte secundare

La pacientele tinere, ecografia la Clinica Speranţa este o investigaţie de primă intenţie. Avantajul său, în comparaţie cu o mamografie, este că nu iradiază. În plus, este un metodă mai rapidă şi mai accesibilă pentru paciente, nefiind costisitoare şi putând fi efectuată mai uşor de femeile care nu sunt incluse în programe de screening.

Spre deosebire de mamografie, care utilizează raze X, ecografia se foloseşte de ultrasunete pentru a genera imaginile organelor. Ecografia este o metodă sigură şi fără riscuri inclusiv pentru pacientele însărcinate, iar pentru femeile cu ţesut dens, ecografia oferă, de fapt, o mai mare acurateţe faţă de mamografie.

O simplă ecografie la Centrul Speranța poate salva vieți

„Deşi ecografia este o explorare imagistică simplă şi accesibilă, în România ea nu este suficient valorificată pentru programe de screening ample, care ar putea salva vieţi. Avem mult de muncă pentru a creşte nivelul de conştientizare. Însă este un proces absolut necesar, pentru că prea multe femei îşi pierd viaţa din cauza cancerului mamar depistat tardiv. Diagnosticat la timp, cancerul de sân este tratabil. Aşadar, o simplă ecografie la Centrul Speranţa poate fi salvatoare de vieţi. Pentru a veni în sprijinul pacientelor, în luna decembrie oferim o reducere de 50 lei la ecografiile mamare, pentru că, până la urmă, cel mai bun cadou pe care ni-l putem dori pentru noi şi pentru cei din jur este sănătatea”, transmite echipa Centrului medical Speranţa.

La Clinica Speranţa se pot efectua pe lângă ecografii mamare, şi ecografii pelvino-abdominale, atât pentru adulţi cât şi pentru copii, ecografii de părţi moi, de organ, pentru rinichi, pentru glanda tiroidă.

Detalii la  0771 493 887 / Email pentru programări: [email protected].
Clinica se află pe Strada Înfrățirii nr. 16 (zona McDonalds), Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS